Home  >  Sony Vegas Movie Studio

sony-vegas-movie-studio-12-box

Sony Vegas Movie Studio 13

 

Sony Vegas Movie Studio is de kleine broer van Sony Vegas Pro. Een ideale keuze voor iedereen die veel met HD-video werkt en geen moeite heeft met de Engelse taal. Sony Vegas Movie Studio is weliswaar bedoeld voor consumenten, maar het beschikt over tal van geavanceerde functies die menig professioneel pakket niet zouden misstaan. Dit videbewerkingspakket ondersteunt de open standaarden OpenFX en OpenCL en is daardoor ook geschikt als u werkt met een videokaart van AMD.

Bij Sony Vegas Movie Studio wordt een apart pakket geleverd om dvd en Blu-ray menu's mee te maken, namelijk DVD Architect Studio. Dit is weer de kleine broer van DVD Architect Pro. Hebt u Sony Vegas Movie Studio eenmaal onder de knie en wilt u overstappen op een professioneel pakket, dan gaat dat het eenvoudigst met Sony Vegas Pro.


Cursusaanbod
Wij geven de cursus Sony Vegas Movie Studio alleen op aanvraag. U kunt ons bellen om de data af te stemmen. U krijgt  privé les. De cursus beslaat twee dagen.


Onderwerpen die aan bod komen:

  • Verkenning van de interface en de instellingen.
  • Importeren en organiseren van mediabestanden in de Bibliotheek.
  • Monteren van video op de tijdlijn met verschillende trimtechnieken.
  • Gebruik van overgangen.
  • Titels maken en invoegen.
  • Geluid importeren en volume aanpassen.
  • Exporteren
  • Werken met effectenPrijs: 500 euro
Deze prijs is exclusief 21% BTW,  het cursusboek en de lunches zijn inbegrepen. 

Goede cursus werken met effecten in Vegas Movie Studio

Geplaats door Emiel Ooms. Deze recensie is geplaatst in Recensies cursussen en trainingen Sony Vegas Movie Studio en tagged met leerzaam, Praktische oefeningen, persoonlijke aandacht, aanrader, professionele ruimte

Een dagje training volgen over het leren werken met effecten en het maken van animaties in Sony Vegas Movie Studio. Genoemde training wordt gegeven door Rinie Hooijer in een gezellig en professioneel ingerichte cursuslocatie van het Videotrainingscentrum in IJselstein. Rinie behandeld alle relevante onderwerpen op een gedegen manier. Hij heeft veel kennis van Sony Vegas Movie Studio en weet zijn kennis op een ontspannen manier over te brengen. Rinie kent meerdere videomontage programma's en weet daarom de sterke en zwakke punten van Sony Vegas Movie Studio in persectief te plaatsen. 's Middags ook nog even uitleg gekregen van Davinci Resolve als aanvulling op Sony Vegas Movie Studio. Al met al een leuke en nuttige cursusdag!

Emiel Ooms (email: e.ooms at casema.nl)

Vakkundig en duidelijk werden mij de meest belangrijke functies uitgelegd van Vegas Movie Studio

Geplaats door Klaas Runderkamp. Deze recensie is geplaatst in Recensies cursussen en trainingen Sony Vegas Movie Studio en tagged met Goed, leerzaam, Praktische oefeningen, nuttig, persoonlijke aandacht, duidelijk, professionele ruimte

Na ruim 10 jaar ervaring met Magix Video DeLuxe zag ik in PCM een test van 6 videobewerkingpakketten. Sony Vegas Movie Studio 12 Platinum kreeg in deze test het predicaat "Beste Koop". Omdat videomontage één van mijn favoriete hobby's is, heb ik het Sony-pakket aangeschaft en mij aangemeld voor een dagtraining bij het Videotrainingscentrum op 3 juli 2013. Op de ochtend van genoemde dag werd ik hartelijk ontvangen door docent/eigenaar Rinie Hooijer. Het instructielokaal was uitstekend geoutilleerd, met o.m. een beamer en een aantal moderne - en snelle Pc's. 

Vakkundig en duidelijk werden mij de meest belangrijke functies uitgelegd en uitgebreid door mij geoefend. Al snel werd mij duidelijk dat het werken met "Sony" fors afwijkt van "Magix", waarbij beide pakketten er redelijk goed in slagen om veel opties goed te "verstoppen". Een extra hobbel voor "Sony" is dan ook nog de Engelstalige uitvoering. Derhalve: "Oefening baart kunst". Ik heb deze dag veel geleerd en geoefend. Ook ontving ik een duidelijk hand-out met de belangrijkste functies en instellingen. Na de zomer ga ik stevig met "Sony" aan de slag en beslis daarna of ik helemaal hiernaar ga overstappen, dan wel beide montagepakketten blijf gebruiken. De dagtraining op 3 juli jl. was voor mij zeker de moeite waard en is wat mij betreft een aanrader!

Klaas Runderkamp (E-mail: klaas.runderkamp at gmail.com) 

Goede privetraining met eigen materiaal

Geplaats door Cees de Ruiter. Deze recensie is geplaatst in Recensies cursussen en trainingen Sony Vegas Movie Studio en tagged met Goed, leerzaam, persoonlijke aandacht, aanrader, plezierig

Als zanger van duo de romanticas hebben de zangeres, Andrea,  en ik besloten om zelf onze vidioclips te maken. We schaften een programma aan maar dat ging niet soepel. Via dvscene.nl we bij het Videotrainingscentrum terrecht. Na een eerste telefonisch kennismaking vroeg Rinie gelijk wat  precies onze bedoeling was en we gingen aan de slag met Sony Vegas Movie Studio 12,  Platinum. Vervolgens heb ik een privétraining gehad en mijn eigen materiaal nam ik gelijk mee. Direct bij binnenkomst zag ik een proffesioneel ingerichte trainingsruimte met een lunch corner waar we eerst even koffie hebben genuttigd.  In de ochtend de basisbeginselen geleerd en smiddag hebben we een clipje gemonteerd van het  meegenomen materiaal. Het waren mijn eerste film probeersels. Dit kon ik thuis helemaal naar wens nabewerken dankzij alles wat je mij in 1 dag hebt bijgebracht. Het clipje staat intussen op onze website deromanticas.nl. We krijgen enorm veel complimenten voor de clip.
Zonder de training had ik het niet gered en die kan ik dan ook een ieder aanraden. Wel moet ik toegeven dat het pittig was alles op één dag en ik grijp ook steeds terug op de heldere gebruikshandleiding die je me gegeven hebt en dan komt alles weer boven en vallen de puzzelstukjes weer op zijn plek. Als iemand zelf ook iets met videomontage wil gaan doen kan ik ze zeker adviseren een dagje naar het Videotraningscentrum te gaan.

Cees de Ruiter, (e-mail, deromanticas at gmail.com)

Docent Vegas Movie Studio met passie voor videomontage

Geplaats door Ab Bilos. Deze recensie is geplaatst in Recensies cursussen en trainingen Sony Vegas Movie Studio en tagged met leerzaam, professionele ruimte, plezierig, hartelijk, passie, docent geeft vertrouwen, intensief, veel kennis

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het was een intensieve en zeer leerzame dagtraining van Sony Vegas Movie Studio die ik iedereen van harte kan aanbevelen! Maar laat ik bij het begin beginnen. Sinds een aantal maanden beschouw ik mezelf als een ex-Pinnacle gebruiker (versies 14 en 15) en wel hier om: zeer regelmatige vastlopers, projecten die om onduidelijke redenen corrupt raken, gemonteerde films die niet geëxporteerd kunnen worden vanwege even onduidelijke exportfouten, kortom: ik kan er wel een boek over schrijven. Wat een hoop frustraties heb ik meegemaakt met Pinnacle, en ik was er helemaal klaar mee! Maar wat nu? Welk programma is dan wel geschikt om met HD-beelden te werken? Ik ben namelijk van mening dat Pinnacle dat helemaal niet kan. Na wat zoeken op het internet kwam ik bij Rinie Hooijer terecht en vroeg hem om advies. Moet ik overstappen op Avid Studio of zijn er andere alternatieven? Zijn advies was: Sony Vegas Movie Studio, en wel om zijn betere montage mogelijkeheden, snelheid en betere exportkwaliteit. 

Omdat het programma zeer veel mogelijkheden kent, leek mij een dagtraining zeker de moeite waard. Na een hartelijk ontvangst in IJsselstein, werd mij ook meteen duidelijk dat er geen ideale software bestaat voor het werken met HD-beelden; elk pakket heeft zo zijn voor- en nadelen, en ook Vegas Movie Studio loopt wel eens vast, zo bleek al tijdens deze dagtraining. Een ontnuchterende ervaring voor mij die Movie Studio inmiddels stiekem al een beetje had geïdealiseerd, maar door juist open en eerlijk hierover te zijn, kreeg ik het gevoel dat ik bij het Videotrainingscentrum op de goede plek zat, en dat siert de docent en geeft mij het vertrouwen dat ik een geweldige cursus ga krijgen. En dan heb ik het niet eens over de zeer professioneel ingerichte cursusruimte.

De veelzijdigheid in opzet, het ruime aanbod van verschillende onderwerpen, het geduld waarmee alles wordt uitgelegd, de passie voor videomontage en de brede  kennis en ervaring van Rinie Hooijer zorgden voor meer dan alleen een succesvolle dagtraining voor mij. Niet alleen leerde ik de software beter kennen met zijn vele mogelijkheden, maar leerde ik ook anders monteren, een snellere en veel efficiëntere manier die ik voorheen niet kende. Het werken met short-cuts (sneltoetsen) was voor mij een ware openbaring die alleen gewend was om met de muis te werken. En dat noem ik een verrijking! Waar maak je dat tegenwoordig nog mee dat je aan het einde van een cursus met zo’n enorme hoeveelheid kennis naar huis gaat, dat het je bijna duizelt aan de ene kant, maar gegrepen bent om zo snel mogelijk aan de slag te gaan. Daarom kan ik niet anders dan Iscenes multimedia bij iedereen van harte aanbevelen! Een absolute aanrader die ik zeker niet zal vergeten. En mocht ik ooit overwegen om over te stappen op een professioneel pakket, dan ga ik zeker weer terug!

Ab Bilos (e-mail: A.Bilos at pharmtox.umcn.nl) 

Gelukt om eerste filmpje te monteren met Sony Vegas Movie Studio

Geplaats door Eva van Esch. Deze recensie is geplaatst in Recensies cursussen en trainingen Sony Vegas Movie Studio en tagged met leerzaam, Luxe cursus in kleine groepen, praktisch, aandacht voor curist

Ik ben afgereisd naar IJsselstein om het monteerprogramma Sony Vegas Movie Studio onder de knie te krijgen. Op mijn werk op het partijbureau van de Partij voor de Dieren worden er op dit moment door de webmaster regelmatig debatopnames uit de Tweede Kamer gemonteerd en op ons YouTube Kanaal geplaatst.  Omdat het handig is als ik dit ook kan, leek het mij verstandig een cursus te volgen om het programma goed onder de knie te krijgen. Ik heb op mijn werk 1 poging gedaan voordat ik de cursus begon, maar raakte geheel gefrustreerd van al mijn onkunde. Op naar IJsselstein dus!

En wat een luxe om met zo’n klein clubje dit monteerprogramma door te kunnen nemen. Rinie paste zijn programma naadloos aan bij onze kennis en dat was erg fijn. Door de dag heen heel veel leerzame dingen gedaan, waardoor ik aan het eind van de middag echt het idee had dat ik een filmpje zou kunnen monteren. Op mijn werk ook meteen zelf aan de slag gegaan en samen met de praktische geschreven handleiding is het gelukt om mijn eerste filmpje te monteren. Indien ik ooit nog een videocursus wil ik ga zeker terug!

Eva van Esch, Partij voor de Dieren, (e-mail: evanesch at partijvoordedieren.nl) 

Encoderen en exporteren klinkt nu als muziek in de oren!

Geplaats door Ab Bilos. Deze recensie is geplaatst in Recensies cursussen en trainingen Sony Vegas Movie Studio en tagged met helder, exporteren, encoderen, duidelijke uitleg, bewogen docent, zeker aan te bevelen

Er is een wereld voor me open gegaan tijdens deze dagtraining Exporteren met Sony Vegas Movie Studio. Wat komt er toch een hoop bij kijken als je ‘even’ een montage wil encoderen naar een bestandsformaat voor o.a. Blu-ray, Youtube of mobieltje. Nu blijkt dus dat die encoders niet allemaal precies datgene doen wat jij van ze verwacht, en daarom is een stuk kwaliteitsbewaking geboden. Met behulp van Mediainfo kun je een origineel bestand analyseren en vergelijken met je exportbestand aan de hand van een aantal parameters. 

In het begin dacht ik: dit wordt een taai stuk en een lange dag, zeer technisch en wat moet ik ermee? Maar Rinie Hooijer weet je feilloos met zijn enthousiasme door dit pittige onderwerp heen te loodsen, waarbij op het eind alle puzzelstukjes op zijn plek vallen. Dan besef je hoe weinig je van dit onderwerp wist, en na deze cursus helemaal begrijpt. Eerst dacht ik nog wel: ga ik dit überhaupt begrijpen, gebruiken en leuk vinden? Nu vind ik het een sport om mijn exportbestanden te analyseren en dusdanig te exporteren dat ze een correcte afspiegeling zijn van mijn origineel, zonder al te groot te zijn in de hoeveelheid MB’s. Daarom is het een  uitdaging voor mij om bij het encoderen de juiste bitrate te bepalen.

Termen als mpeg4, H.264 en het aantal bits-per-pixel-ratio klinken voor mij nu als muziek in de oren. Nooit gedacht dat ik naast het monteren van films ook het encoderen leuk zou gaan vinden. Dit heb ik toch wel te danken aan de didactische vaardigheden van een bewogen docent die complexe materie helder en duidelijk weet uit te leggen. Zowel het monteren als encoderen gaan hand in hand, en daarom is deze training een echte aanrader voor iedereen die met HD-beelden werkt. Sterker nog: iedereen die met videomontage bezig is op wat voor manier dan ook  kan ik het Videotrainingscentrum van harte aanbevelen. Bij een vervolgtraining ben ik zeker weer van de partij!

Ab Bilos (e-mail: A.Bilos at pharmtox.umcn.nl)

Vijf sterren voor de training animeren in Vegas Movie Studio

Geplaats door Ab Bilos. Deze recensie is geplaatst in Recensies cursussen en trainingen Sony Vegas Movie Studio en tagged met Praktische oefeningen, creatief, sneltoetsen, werkwijze, veel tips & tricks

De essentie van deze dagtraining was voor mij toch wel: creatief bezig zijn Sony Vegas Movie Studio, wat ik overigens ontzettend leuk vond om te doen.  Naarmate ik steeds verder vorderde en mijn kennis over dit montagepakket steeds uitgebreider werd, ben ik tot de conclusie gekomen dat dit consumentenpakketje toch best wel wat kan. Inmiddels was versie 12 net uitgekomen en daar zijn we dan meteen mee aan de slag gegaan, een 64-bits variant wel te verstaan. Met deze versie 12 was GPU-rendering nu ook mogelijk, en dit komt zeker van pas wanneer je allerlei effecten gaat gebruiken in je montage.

Niet alleen heb ik tijdens deze dagtraining weer ontzettend veel geleerd wat het pakket allemaal kan, en dat is veel, geloof me. Rinie heeft me nu ook weer een werkwijze aangeleerd, die zich uiteindelijk op de lange termijn zeker zal lonen. Voorheen was ik namelijk gewend om bij een bepaald creatief idee meteen van start te gaan. Nu heb ik geleerd dat het verstandiger is om e.e.a. eerst op papier uit te schrijven, zodat alles veel overzichtelijker is, en je later ook niet voor verrassingen komt te staan, waarbij je misschien weer helemaal opnieuw moet beginnen. 

Efficiënt leren werken waardoor dat veel tijdswinst oplevert. Deze woorden galmen nog steeds door in mijn hoofd na wederom weer een inspirerende en intensieve training. Wat Iscenes multimedia zo siert, is dat je niet alleen krijgt waar je voor betaald hebt, dus een cursus om een videomontagepakket te leren gebruiken. Je krijgt daarnaast ook ontzettend veel tips & tricks in hoe je efficiënt kunt monteren, het belang van sneltoetsen bij het trimmen, waar je op moet letten als je je materiaal encodeert, het belang van kwaliteitsbewaking tijdens het encoderen, kortom: te veel om op te noemen.

Een ander punt wat ik tot slot nog wil aanhalen is dat deze zeer creatieve dag werd ingevuld met allerlei leuke opdrachten die deze training tot een enorm succes maakten voor mij. In eerste instantie dacht ik dat de opdrachten niet uit te voeren waren, maar door de deskundige en professionele begeleiding blijk je zelf toch meer te kunnen. Daarnaast blijkt ook Sony Vegas Movie Studio tot heel veel dingen in staat wat menig ander consumentenpakket niet kan. Daarom ben ik ook zeer blij dat Rinie mij dit pakket ooit heeft aanbevolen, en dat hij me alle mogelijkheden heeft geleerd die dit pakket te bieden hebben. Wat mij betreft: vijf sterren voor het Videotrainingscentrum!

Ab Bilos (e-mail: A.Bilos at pharmtox.umcn.nl)

Ongedwongen relaxte sfeer tijdens cursus Vegas Movie Studio

Geplaats door Rene Korf. Deze recensie is geplaatst in Recensies cursussen en trainingen Sony Vegas Movie Studio en tagged met leerzaam, Praktische oefeningen, duidelijk, aanrader, prettige sfeer, fijne manier van lesgeven

Ik ben begonnen met deze cursus omdat ik voor een van mijn beste vrienden een aantal zo professioneel mogelijk uitziende films op You Tube wil zetten die met zijn werk als uitvoerend musicus te maken hebben. Daar is aardig wat montage / editing voor nodig en ik had hier eigenlijk geen kennis van. Na 2 lesdagen heb ik al het gevoel dat ik al goed met het programma om kan gaan. Dit komt door de duidelijke en fijne manier van lesgeven door Rinie Hooijer, mede door het prima cursusmateriaal. Ik heb een prive training en dat is het beste wat je kunt hebben. Ongedwongen relaxte sfeer. Ik raad het Videotrainingscentrum iedereen aan die een cursus / opleiding op dit gebied wil gaan doen.

Rene Korf (e-mail: renekorf at ziggo.nl)

Professioneel en goed

Geplaats door Cees Boots. Deze recensie is geplaatst in Recensies cursussen en trainingen Sony Vegas Movie Studio en tagged met nuttig, professionele ruimte, plezierig, verwachtingen, noodzakelijk

In februari ben ik voor het eerst in IJsselstein geweest om een cursus Sony Vegas Studio Platinum HD 11 te 'ondergaan'. Eerste indruk is prima: een warm welkom door Rinie Hooijer, een professioneel ingerichte cursusruimte en meteen al in gesprek over montagepakketten, kwaliteit van de pc, enzovoort. 'Ondergaan' is wel het juiste woord omdat al snel blijkt dat bij mij basale kennis ontbreekt en enige theorie meer dan nuttig en noodzakelijk is.

Je gaat uit van mooie videobeelden, die volgens de beloften van alle type montagepakketten, in korte termijn met hun pakket tot interessante en leuke films moet leiden! Eisen aan de editor worden niet gesteld en kennelijk ook niet verwacht!! Na de afgelopen jaren gewerkt te hebben met VHS-filmpjes in allerlei versies van Pinnacle Studio (10 tot en met 14), werd het met een nieuwe AVCHD-camera wel andere koek! Continue teleurstellingen bij het importeren (duurt erg lang), constant renderen, alles wordt traag in de pc, het branden van films...ach hou maar op. Kortom het leuke van monteren was eigenlijk wel weg.

Blijk ik met de keuze voor zo'n hoge kwaliteit videofilm (AVCHD) aan nog veel meer dingen te moeten denken zoals andere eisen aan pc, hoe krijg ik de huidige montagesoftware weer soepel werkend? Alleen hoe krijg ik inzicht waar de aanpassingen gedaan moeten worden en welk montagepakket zorgt ervoor dat ik monteren opnieuw 'leuk' kan vinden? Mijn keuze voor Sony Vegas Studio was gebaseerd op advies van Rinie: duidelijke en objectieve informatie (verschil tussen reclamebeloftes en praktijk) over de verschillen tussen de pakketten en wat voor mijn situatie bruikbaar is. Een aansluitende cursus over dit nieuwe pakket lijkt dan ook meer dan handig en verstandig!

In een dag leer ik begrijpen het belang van codecs en hoe daarmee om te gaan (doen zal nog zeker nog lastig zijn!), hoe bij het monteren over te schakelen van de muis naar toetsen, hoe efficiënt trimmen, het belang van audio, het begrijpen van allerlei onderdelen, het doen van vele praktische oefeningen en in kleine stappen door het nieuwe programma, een eerste vluchtige verkenning wat nog meer zou kunnen, enz..!! Uiteindelijk heb ik na een dag inzicht gekregen in een heel nieuw montagepakket en vele eerste praktische oefeningen kunnen doen, want uiteindelijk moet het thuis ook kunnen! Dus opnieuw aan de slag en in de verwachting (bij mijzelf en familie&vrienden!) dat met het nieuwe montagepakket en de cursus ik binnenkort het monteren weer 'leuk' ga vinden! Voor een vervolg of herhalingscursus bij Iscenes multimedia van Rinie Hooijer lijkt de weg naar IJsselstein meer dan logisch, zinvol en zeker ook erg plezierig!

Cees Boots (e-mail: cboots at snelnet.net)

Vol zelfvertrouwen huiswaarts na training Vegas Movie Studio

Geplaats door Ben van Baggem. Deze recensie is geplaatst in Recensies cursussen en trainingen Sony Vegas Movie Studio en tagged met aanrader, heldere uitleg, dag vloog om, kennis, zelfvertrouwen

Vanmorgen weer ruim op tijd voor een tweede cursus van Rinie in IJsselstein. Vorige week had ik de cursus Training HD en AVCHD gevolgd. Met de daar aangeleerde nieuwe dingen en kennis was ik thuis aan de gang gegaan. Ook was ik al stilletjes op zoek gegaan naar een andere PC welke het film montageprogramma (Sony Vegas Movie Studio HD Platinum) beter zou kunnen verwerken. Tijdens het gesprek aan de koffie tafel met Rinie bleek dat ik veel te hoog inzette in mijn eisen aan een nieuwe PC. Gelukkig maar want dat scheelde €€€ in de aanschaf. Het bleek maar weer hoeveel hij weet van de eisen welke aan een PC gesteld worden om het montageprogramma te laten draaien. Vandaag was het de bedoeling om alle In’s & Out’s van het Sony Vegas Movie Studio programma door te nemen. Ik was inmiddels een aantal weken aan het stoeien geweest met het programma en liep steeds tegen problemen aan waardoor ik mijn montage niet gerendeerd kreeg.

Daarom had ik mezelf voorgenomen om meer te weten te komen over dit programma. Naarmate de dag vorderde werden door uitleg en oefeningen mij steeds duidelijker hoe uitgebreid dit programma is. Tussen de middag was daar wederom de perfect verzorgde lunch alwaar wij daarna meteen weer verder gingen met de cursus. Maar mede door het geduld en heldere uitleg van Rinie zorgen ervoor dat ook deze dag als het ware omvloog. Met een hoop extra kennis en vol zelfvertrouwen keerde ik huiswaarts. Met in mijn achterhoofd de gedachte aan de belofte van Rinie om hem te mogen bellen als er iets niet lukte om nog niet duidelijk was. Rinie bedankt voor twee voor mij welbestede dagen waarin je mij een stuk kennis hebt bijgebracht waarvan ik popel om er mee aan de slag te gaan. En zeker tot een volgende cursus bij het Videotrainingscentrum in IJsselstein welke ik iedereen dus van harte kan aanraden.

Ben van Baggem (e-mail: benvanbaggem at casema.nl)