Home  >  Sony Vegas Pro

box-sony-vegas-pro-13

Sony Vegas Pro 13


Sony Vegas Pro is een geschikt pakket voor iedereen die professioneel aan de slag wil met het bewerken van video. Sony Vegas Pro wordt geleverd met DVD Architect Pro een apart programma om menu's mee te maken voor dvd en Blu-ray disk. Daarnaast kan het programma worden uitgebreid met de Production Assistant 2. Dit is een applicatie waarmee veel terugkerende taken kunnen worden geautomatiseerd. Sony Vegas Pro is 64-bit en ondersteund GPU-rendering van effecten met zowel videokaarten van Nvidia als AMD.
 

Cursusaanbod
De cursus Sony Vegas Pro beslaat twee dagen en wordt alleen als privétraining gegeven. Hebt u interesse, dan kunt u contact met ons openemen om de data te plannen.

In deze 2-daagse cursus leert u alle facetten van het programma Sony Vegas Pro kennen. Na deze training bent u in staat om een videomontage te maken compleet met titels, afbeeldingen en geluid. Tevens besteden we aandacht aan het encoderen en exporteren van video. Daarna bent u in staat altijd de juiste keuzes te maken in de exportfase en leren we u hoe u de kwaliteit kunt bewaken in goede balans met de bestandsomvang.

 
Onderwerpen per dag

  • Dag 1: Verkenning interface, importeren en organiseren, basis montage
  • Dag 2: Montage technieken, overgangen, effecten en titels, audio, exporteren

 

Prijs: 500 euro

Dit bedrag is exlusief 21% BTW. Een cursusboek en de lunches zijn inbegrepen. 

Voortreffelijk georganiseerd privetraining videobewerking

Geplaats door Bert-Jan van Rein. Deze recensie is geplaatst in Recensies cursussen en trainingen Sony Vegas Pro en tagged met Goed, leerzaam, Praktische oefeningen, persoonlijke aandacht, aanrader

Omdat ik al een beetje ervaring had en weinig tijd, wilde ik graag een privé training Sony Vegas Pro. Rinie speelde voortreffelijk in op mijn vragen. Duidelijke uitleg van achterliggende theorie, hands-on practische tips voor de software en nog belangrijker de do''s en dont's van de expert. Flexibel op het moment dat ik het wilde. Voortreffelijk georganiseerd, een prettige persoon en ik heb veel geleerd!

Bert-Jan van Rein, (email, bertjanvr at gmail.com)

Nuttige en informatieve montagecursus Sony Vegas Pro

Geplaats door Jan Cees ter Brugge. Deze recensie is geplaatst in Recensies cursussen en trainingen Sony Vegas Pro en tagged met leerzaam, Praktische oefeningen, begeleiding, persoonlijke aandacht, duidelijk, aanrader, professionele ruimte

Het was een nuttige en informatieve montagecursus Sony Vegas Pro. Nuttig, omdat Rinie, je leert hoe je het meest efficient van het programma gebruik kan maken en informatief, omdat hij door zijn jarenlange ervaring valkuilen en plus- en minpunten duidelijk en helder naar voren weet te brengen. Een aanrader voor iedereen die wil leren monteren.

Jan Cees ter Brugge, VARA, (E-mail: janceesterbrugge at zonnet.nl)

Goede cursus Sony Vegas Pro 12

Geplaats door Gino Cornelis. Deze recensie is geplaatst in Recensies cursussen en trainingen Sony Vegas Pro en tagged met Goed, leerzaam, nuttig, begeleiding, persoonlijke aandacht, duidelijk, professionele ruimte

Omvat alles wat een goede cursus dient te hebben. Een perfecte locatie en infrastructuur om de lessen te volgen én te oefenen. Met duidelijke kennis van zaken slaagt de heer Hooijer er in nieuwe software toegankelijk te maken – zelfs aan een leek. Het zelf gemaakte handboek beantwoordt aan alle voorwaarden : beknopt, duidelijk te volgen eenmaal thuis, een simpel en helder naslagwerkje. Deze driedaagse cursus Vegas Pro 12 is de moeite waard om de 2 uur heen en 2 uur terug erbij te nemen.

Gino Cornelis, Politie Antwerpen (e-mail: gino.cornelis1 at telenet.be)

Beide cursussen waren exact op onze behoefte toegesneden

Geplaats door Bert Muns. Deze recensie is geplaatst in Recensies cursussen en trainingen Sony Vegas Pro, Recensies cursisten cameratraining, Recensies cursussen en trainingen Adobe Premiere Pro en tagged met Praktische oefeningen, persoonlijke aandacht, duidelijk, professionele ruimte, plezierig

Bitrate, framerate, samplerate, codec, resolutie, HD, SD... Wie zich vandaag de dag met videomontage bezighoudt komt er al snel achter dat de tijden van knippen en plakken definitief achter ons liggen. Dat geldt niet alleen voor de professional. Ook de amateur die uiteindelijk een kwaliteitsproduct wil laten zien op DVD, Blue Ray, iPhone of Android merkt al gauw dat basiskennis van de gangbare formaten en de techniek daarachter onontbeerlijk is om het product netjes af te monteren en aan de wereld te kunnen tonen. En dan heb ik het nog niet eens over een beetje computerkennis.

Bij het bureau Mediatoepassing van de Politie Amsterdam-Amstelland kwamen we erachter dat onze kennis en ervaring niet langer toereikend waren. Want niet alleen de beginner, ook de ervaren AV-man of -vrouw kijkt tegenwoordig al heel snel tegen een kennisachterstand aan.

Dan is het goed dat je iemand kent als Rinie Hooijer, van het Videotrainingscentrum. Na bij hem eerst een camera-opfriscursus te hebben gevolgd onder leiding van Sonja ter Laag, een van de beste cameramensen van Nederland, zijn we er onlangs met z'n drieën teruggeweest voor een cursus geluidsopname, bewerking en leveling met Soundforge Pro in combinatie met Sony Vegas Pro. Want hoewel vaak vergeten, is goede audio minstens zo belangrijk als een strak plaatje!

Beide cursussen waren exact op onze behoefte toegesneden, met ruime aandacht voor onze praktijksituatie, voldoende gelegenheid om te oefenen (met onze eigen apparatuur en software!), vragen te stellen en precies zoveel theorie dat ik het ook nog kon volgen. Film- en videomensen zijn eigenwijs en we denken natuurlijk allemaal dat we alles al lang weten, maar ik durf te stellen dat onze films er na de cursussen op vooruit gegaan zijn. Wilt u dat ook? Dan kan ik u een bezoekje aan IJsselstein van harte aanbevelen. Voor de prijs hoeft u het niet te laten. Voor de lunch trouwens ook niet.  

Bert Muns, Politie Amsterdam-Amstelland [Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.]

Ik kan nu een goed filmpje maken met Sony Vegas Pro

Geplaats door Andrea van Opstal-Steenbergen. Deze recensie is geplaatst in Recensies cursussen en trainingen Sony Vegas Pro en tagged met stap voor stap, begeleiding, marketingafdeling, monteren, resultaat

Ik ben blanco aan deze cursus begonnen. Ik kende het systeem niet en wist niet wat ik van inhoud van de cursusdagen Sony Vegas Pro moest verwachten. Mijn doel was zoveel mogelijk op te steken en na drie dagen een eigen simpele film te kunnen monteren voor mijn werk op de marketingafdeling. Stap voor stap heeft Rinie mijn door de cursus begeleid, met als resultaat dat het mijn nu lukt om met plezier een goed filmpje te maken. Rinie bedankt, het was een nuttige en leerzame cursus.

Andrea van Opstal-Steenbergen, Philip Morris International, (e-mail: Andrea.vanOpstal-Steenbergen at pmi.com) 

Drie leerzame dagen Sony Vegas Pro

Geplaats door Nico van Schelven. Deze recensie is geplaatst in Recensies cursussen en trainingen Sony Vegas Pro en tagged met leerzaam, Praktische oefeningen, nuttig, hulp, stap voor stap

Ik was Super8-filmer en knipper, gebruikte daarna Pinnacle Studio en sinds kort Sony Vegas Pro 11. En dat met multicamera opnamen en nog veel meer dankzij de les, het meedenken en de informatie, van het Videotrainingscentrum, in de persoon van Rinie Hooijer.

Bij hem is ja een ja en nee een nee en geen gemaar of twijfel, duidelijke uitleg, geen mooie praat maar recht door zee.Vooraf aan de cursus had ik veel vragen. Ik wilde een nieuwe pc-kopen en een keuze maken voor een nieuw softwarepakket. Elke keer werden mijn mailtjes snel beantwoord en daarnaast heb ik behoorlijk wat gebeld, maar werd altijd keurig te woord gestaan en van nuttige adviezen voorzien.

Na de gerichte informatie en hulp bij hard en software aanschaf, Rinie veel dank en meer, heb ik nu een zeer goede optimale pc staan.Met die juiste hardware blijkt dan: Sony Vegas Pro 11 is 'n volwaardig programma dat niet hapert. De grondbeginselen van Sony Vegas Pro 11 worden door Rinie goed uiteengezet, stap voor stap met duideijk voorwaarden om beeldkwaliteit te hebben bij de montage wijzen, cursist gericht. 
't Was een nuttige cursus, drie leerzame dagen met praktische oefeningen. De beschikbare sillabus is logisch in opbouw, no nonsens, pc kennis vereist.

Sony Vegas Pro is een pakket waarmee zowel eenvoudig als ingewikkeld werk kundig plaats kan vinden. Inmiddels ben ik hard aan de slag gegaan en dat gaat goed. Rinie ik kom nog bij je terug voor een vervolg! Nogmaals dank voor alles.


Nico van Schelven (e-mail: nh.vs at live.nl)

Stap voor stap door het programma

Geplaats door Peter Saal. Deze recensie is geplaatst in Recensies cursussen en trainingen Sony Vegas Pro en tagged met leerzaam, AVCHD, grondbeginselen, nuttig

Na jarenlang aanmodderen met gebrekkige montageprogramma's kan ik na de aanschaf van Vegas Pro eindelijk gaan werken met een volwaardig programma. Een programma dat ook goed blijft lopen met AVCHD bestandsformaten. Maar kan ik er ook mee werken? Dat was de uitdaging toen ik samen met drie collega's aan de dagtraining bij het Videotrainingscentrum begon. 
In één dag tijd werden ons door Rinie Hooijer de grondbeginselen van Sony Vegas Pro uiteengezet. Stap voor stap werden we door het programma geleid. Beginnen bij de basis en informatie over alle randvoorwaarden om de beste beeldkwaliteit te behouden. En daarna alle stappen om tot de beste montage te komen. Eén dag was natuurlijk te weinig om echt alles te kunnen leren. Daarvoor is het programma te uitgebreid. Maar we voelden ons na de training in staat om met het programma te gaan werken en de bijzondere eigenschappen ervan te gaan benutten. Kortom, het was een nuttige en leerzame dag.

Peter Saal, Cultuurcompagnie.nl, (E-mail:  petersaal at cultuurcompagnie.nl)

Veel motivatie om aan de slag te gaan

Geplaats door Mischa den Drijver. Deze recensie is geplaatst in Recensies cursussen en trainingen Sony Vegas Pro en tagged met Praktische oefeningen, motivatie

De Sony Vegas Pro trainingsdag volgde ik met drie collega's. Insteek is om meer filmpjes te maken voor op onze website en/of tijdens presentaties. Deze dag was voor mij een prettige eerste kennismaking met een montageprogramma voor film. Dankzij Rinie heb ik een goede introductie gekregen en dankzij alle praktische oefeningen heb ik ontzettend veel motivatie gekregen om aan de slag te gaan met dit programma. Dank daarvoor!

Mischa den Drijver, Cultuurcompagnie.nl, (E-mail:  mischadendrijver at cultuurcompagnie.nl)