Over het Videotrainingscentrum

Omdat hij niets leuker vindt dan mensen iets te kunnen leren op het gebied van multimedia, richtte Rinie Hooijer, na jarenlang als hoofdredacteur en multimediatrainer te hebben gewerkt bij World Online, Endemol en Reed Business, in 2008 het Videotrainingscentrum op.

“Als eindverantwoordelijke voor de interactieve websites van verschillende Big Brothers, Big Diet, Goede Tijden Slechte Tijden, TMF Awards en de ZIBB Business Challenge, vond ik het leukste om mensen iets aan te leren. Of het nu ging om videomontage, geluid bewerken, videoreportages maken of cameratechnieken, het maakte me niets uit.”

Als Hoofdredacteur en Multimedia Manager bij World Online was hij verantwoordelijk voor de eerste grote publieke streaming video websites, met als hoogtepunt in 1999 Big Brother. “In die tijd kon alles en mocht alles. We filmden dagelijks Big Brother journaals , chatte tot diep in de nacht met honderden bezoekers en de pageviews liepen in de miljoenen. Het was in deze periode dat online video steeds belangrijker werd.

Die liefde voor filmen en videobewerken kwam direct tot uitdrukking in zijn maandelijkse recensies en artikelen voor verschillende computerbladen zoals PCM, PC Active, Computer Idee en Digital Movie. Na zijn overstap naar Endemol ging hij ook voor het eerst montagetrainingen verzorgen aan redacteuren en regisseurs. Om zijn kennis te vergroten, volgde hij de opleiding ENG Camera aan de Media Academie om deze kennis direct door te geven aan zijn collega’s die graag Camjo wilden worden.

“Het geven van trainingen geeft veel voldoening. De ontwikkelingen op het gebied van multimedia gaan zo snel dat het voor veel mensen, afdelingen en bedrijven steeds lastiger wordt om hier mee aan de slag te gaan. Als ik hen daarbij kan helpen is dat mooi. Om die reden ben ik gestart met het Videotrainingscentrum.″ 

Het Videotrainingscentrum biedt verschillende trainingen aan op het gebied van videobewerking en cameravoering. Daarnaast is Rinie zelf nog actief als cameraman en editor en helpt hij bedrijven bij het bedenken van online videoconcepten. “Het is goed om te zien wat er in bedrijven speelt en daar probeer ik dan op in te spelen. de ene keer moet ik mensen begeleiden bij het camerawerk en de montage en de andere keer doe ik dat zelf.”

Het laatste jaar is Rinie vooral bezig geweest met het bedenken, uitvoeren en regisseren van online talkshows. “Ik denk dat dit een nieuwe trend is. Elk bedrijf kan nu een eigen wekelijkse uitzending maken voor hun eigen klanten. Dat is toch te gek!”

 

Vragen? Bel ons!

Schrijf u nu in!