Recensies cursisten Videotrainingscentrum

"Ik volgde een dagcursus Adobe Premiere Pro bij het Videotrainingscentrum o.l.v. Rinie Hooijer. Ik heb al veel gewerkt met Premiere Elements, maar Pro was net een brug te ver voor mij. Na een dag lang intensief door Rinie te zijn begeleid, ben ik nu in staat om zelfstandig een film in Adobe Premiere Pro te editen. De cursus was precies het zetje in de rug dat ik nodig had. Inmiddels ben ik over mijn koudwatervrees heen en zit ik in de Cloud. Ik ken nog lang niet alle geheimen van Adobe Premiere Pro, dus ik leer nog iedere dag bij."
Niko Markus n.markus at het4egymnasium.nl
"Ik had totaal geen ervaring met video editing toen ik met deze cursus begon en was samen met iemand die wel bekend met video editing was. Ik kon de dag prima volgen en ben nu al aardig op weg met video editing in Adobe Premiere Pro. Rinie’s uitleg was duidelijk en eenvoudig te volgen, ongeacht of je technisch bent of niet. Hij balanceerde de kennisniveaus van de cursisten goed ,zodat iedereen mee kon, geboeid bleef en eruit haalde waar ze voor kwamen. Er was goed tijd en aandacht voor vragen en uitleg, Rinie is een echte vakman met enorm veel kennis op dit gebied. Het is zeker de moeite waard om de cursus bij het Videotrainingscentrum te doen!"
Sharon Kok sharon.nicola at gmail.com
"De informatie die Rinie aanreikt komt overeen met de inhoud van het Adobe-boek ‘Premiere Pro CC’ uit de serie ‘Classroom in a Book‘. Hij vult de inhoud van dit boek aan met achtergrondinformatie.  Rinie bleek steeds opnieuw bereid al mijn vragen – mondeling of via de mail – te beantwoorden. Ik heb genoten van deze training; er wordt (zeer) veel informatie gegeven. Wel raad ik mensen die minder ervaring hebben met videobewerking aan om gedurende de weken van de training dagelijks een aantal uren vrij te maken om de vaardigheden in te oefenen."
Frans Zegers frans at depalster.nl
"Ik heb de 4-daagse training Adobe Première Pro gevolgd! Prima cursus waarna je meteen aan de slag kunt. Een deskundige docent, Rinie, die goed inspeelt op de praktijk van zijn cursisten. Hij wist de stappen in de materie heel simpel en duidelijk uit te leggen! Hij was heel geduldig en nam de tijd om mijn vragen te beantwoorden. Iedere les gaf hij ook een korte samenvatting van de al behandelde onderwerpen waardoor alles heel erg overzichtelijk bleef! Verder is Rinie prettig in omgang, heel eerlijk en open en geeft hij je heel veel tips om je diensten/product te kunnen verbeteren! En niet te vergeten, heerlijke lunch! Kortom, een aanrader."
Ilnaz Azad ilnaz_azad at live.nl
"Ik heb de cursus gevolgd van Adobe Premiere Pro bij het Videotrainingscentrum. Het was een zeer nuttige cursus vol met praktische tips. Hij heeft eigenlijk alles behandeld wat ik graag wilde weten en ik kon er de volgende dag thuis meteen mee aan de slag. Als tip kreeg ik mee om elke avond één onderdeel nogmaals te oefenen en niet meteen alles. Ik was echter zo enthousiast en heb maar meteen een minifilmpje gemaakt waarin ik alles kon oefenen. Op mijn werk (leerkracht) stond sinterklaas centraal en dat heb ik maar als oefenobject gebruikt. De kinderen op school hebben hem met veel plezier bekeken. Bedankt voor de cursus Rinie!"
Lydia Vonk lies at devonken.nl
"Ik heb een vierdaagse Adobe Première Pro-cursus gedaan bij Rinie Hooijer van het Videotrainingscentrum in IJsselstein. Was erg zinvol. Als Avid-fan zette deze training me in de Adobe-stand. Rinie is een echte didacticus die je in sneltreinvaart meeneemt in de mogelijkheden van Adobe. Een efficiënte heldere cursus, waarbij je geen moment denkt: dat wist ik al, eerder het omgekeerde. Top!"
Nelleke Dinnissen nellekedinnissen at gmail.com
"De overstap van Final Cut Pro naar Adobe Premiere was een logische, gezien mijn diversiteit aan werkzaamheden op het gebied van film. Bij Videotrainingscentrum werd ik stap voor stap door de software geleid, en had ik binnen één dag de basis te pakken. Nu aan de slag met het nieuwe programma en over enkele maanden beslist een vervolg dag inplannen!"
Anne-Marie Holthausen Filmaker LocusHaus
"Ik heb de training Adobe Premiere Pro als heel nuttig ervaren. De benadering was systematisch en ik werd goed aan de hand meegenomen door het systeem. Vooral het zelf moeten doen werkt heel goed. Alleen laten zien hoe iets gaat, heeft het risico in zich, dat je het de volgende dag al weer vergeten bent. Het programma Adobe Premiere Pro is een heel uitgebreid programma met ontzettend veel mogelijkheden, waar je zo maar in kunt verdrinken. Deze cursus bied je de basis beginselen en daar kun je goed mee aan de gang."
H. reit Reit at reitadvies.nl
"Dit jaar ben ik begonnen met de Cursus Adobe Premiere Pro bij Videotrainingscentrum.nl. Bij binnenkomst viel mij als eerste op dat ik te maken had met een opleidingscentrum die alleen voor het allerbeste wil gaan, professionele apparatuur, perfecte werk en opleidingsruimte en goede en warme ontvangst. De eerste dag veel en goede uitleg mogen ontvangen aangaande de basistechnieken Video-edting. Ik dacht zelf al wel veel te weten m.b.t video-edting, maar na de eerste lesdag werd mij toch al wel snel duidelijk dat ik nog veel te leren had.  De Cursus Video-edting Adobe Pro heeft mij enorm geholpen, om een snellere en betere manier te vinden als het gaat om video-edting. Hetgeen ik geleerd heb, heb ik gelijk in de praktijk kunnen brengen en levert mij nu al veel tijdswinst op en de video’s worden alsmaar professioneler. De cursus is dan ook zeker een aanrader, ook voor de editors onder ons, die net zoals ik, van mening zijn/waren alles wel te weten. Deze cursus is een echte eye-opener en kan hem van harte aanbevelen."
Tim Grobben Audiovisual Technicus Timing Uitzendteam
"Hi! Onlangs heb ik een tweedaagse cursus gevolgd bij het Videotrainingscentrum. Ik had een privetraining. Het voordeel hiermee was dat ik al mijn vragen kon stellen en alle tijd aan mij gefocust was. In de twee dagen leer je enorm veel handige tips wat jou montage geweldig kan maken en niet op het einde met fouten gaat zitten. De wijze van lesgeven was prettig en Rinie maakt de lesgeven leuk. Hij laat je ook zelf denken waardoor je het beter begrijpt. Daarnaast kon ik ook andere vragen stellen op het gebied waar ik mij wil focussen m.b.t. videomontage en camera’s. Ik ben overtuigd dat je hier alles kan leren. Rinie bedankt!"
Amrish Makhan harryd.amrish at gmail.com
"Twee dagen privécursus gehad bij videotrainingscentrum.nl. Als zelfstandig filmmaker met 12 jaar ervaring, o.a. in het montageprogramma Final Cut Pro, wilde ik nu in korte tijd Adobe Premiere Pro leren. In twee dagen gingen we rap door het programma heen. Veel opgestoken en handige tips gekregen waar verdere informatie te vinden is! Ik ben na de cursus gelijk aan de slag gegaan met de montage en kan goed vooruit met het programma. Tot nu toe heb ik veel via zelfstudie geleerd en het was erg prettig om te kunnen inzoomen op specifieke vragen en achtergrondkennis. De trainer weet niet alleen alles van editen, maar ook van de techniek rondom computer en camera. Wat mij betreft is deze cursus zeker een aanrader, ook voor de ervaren filmmaker die de diepte in wil!"
Jotja Bessems AV jotja at jotjabessems.nl
"In juli 2014 volgde ik met veel plezier en interesse de intensieve vierdaagse cursus Adobe Premiere Pro bij het Videotrainingscentrum in IJsselstein. Docent Rinie is deskundig en vrolijk, gaat degelijk en structureel te werk, met theorie tussendoor en praktische oefenmomenten.  Er is veel ruimte voor vragen stellen, bijvoorbeeld naar aanleiding van huiswerk of eigen filmmateriaal thuis. Ik had de bof met één andere cursusgenoot samen de cursus te volgen, die ook nog (toevallig) ongeveer dezelfde “leerstijl” had als ik, en ik vermoed dat het volgen van deze intensieve cursus met een klein groepje daardoor heel krachtig is. Veel geleerd, dank je wel Rinie. "
Grace Postma graceellenpostma at googlemail.com
"Na meer als 8 jaar te hebben gewerkt met Pinnacle t/m 15 serie is er een wereld voor me opengegaan na het volgen van een cursus Adobe Premiere Pro bij het Videotrainingscentrum. In 4 dagen worden alle facetten besproken die benodigd zijn om met dit fantastische programma te kunnen werken. Vakkundige uitleg van Rinie en tevens zeer boeiend wil ik Rinie bedanken voor een fantastische cursus en wil iedereen adviseren om via Rinie op videotrainingsgebied een cursus te volgen. Zeer de moeite waard en er licht een uitdaging voor me open!"
Berrie Croonen bajm.croonen2 at kpnplanet.nl
"De afgelopen maand heb ik kennis mogen maken met Rinie Hooijer, docent op het Videotrainingscentrum en Adobe Premiere Pro. Ja, en daar zit je dan, achter een vreemde PC met nieuwe software. Al snel weet de goedgemutste Rinie ons wegwijs te maken door de vele mogelijkheden die Adobe Premier Pro in huis heeft. De wijze van lesgeven is prettig, wel ligt het tempo hoog, maar dat moet ook om door al de stof heen te kunnen. Ik vond het een prettige 4-daagse cursus. Veel opgestoken tijdens de les maar ook tussen de bedrijven door. Rinie heeft niet alleen de software in de vingers maar staat ook z’n mannetje wat betreft het camera werk. Leuk is het om te zien, dat hij naast de uren van lesgeven ook zelf achter de camera staat. Voor diegene die meer willen halen uit een productie, maar twijfelen welk systeem ze moeten kiezen zou ik zeggen, praat eens met Rinie “dat werkt”. Rinie bedankt voor de fijne manier van lesgeven en de opgestoken kennis."
Edward Bokken VSB Videoproducties
"Onlangs heb ik de vierdaagse cursus Adobe Premiere bij het Videotrainingscentrum gevolgd. Rinie Hooijer is een gedreven leraar die je op zijn eigen wijze de stof bij brengt. Door je zelf te laten denken en kijken zorgt hij dat je het begrijpt. Hij laat je niet zomaar klakkeloos wat opdrachten doen. Ik kan dat zeer waarderen. Ook vond ik het prettig dat je een flinke dosis algemene kennis qua video (editing) wordt bijgebracht. Met deze ervaring op zak, ga ik hier in de toekomst zeker mijn voordeel mee doen."
Falco Ebben falcoebben at me.com
"Ik heb de 4-daagse cursus videomontage met Adobe Premiere Pro gevolgd bij het Videotrainingscentrum. Het zeer professionele pakket kwam bij mij altijd overweldigend over, al die knoppen waar moet ik beginnen?! Na een zeer duidelijke uitleg van Rinie in alle vier dagen, ben ik dit toch wel dit zware programma flink meester. Je kunt Rinie alles vragen, er bestaan namelijk bij het Videocentrum geen domme vragen!  Is het na het beantwoorden nog niet duidelijk, dan zal Rinie je met alle plezier nog eens uitleggen, hij heeft een enorme kennis. Het is ook fijn als je thuis aan de slag gaat Rinie op speciale tijdstippen nog eens kunt navragen,…super toch! Twijfel je nog of je de Adobe Premiere Pro cursus gaat volgen,…gewoon inschrijven en je zult verbaast van jezelf staan! Gewoon doen!"
Luck Heuckeroth luck at heuckeroth.info
"Onlangs de 4-daagse cursus Adobe Premiere Pro gevolgd bij het Videotrainingscentrum in IJsselstein. In mijn dagelijkse leven ben ik Videograaf, dus dacht ik toch te beschikken over een flinke basis en begon enigszins huiverig aan de cursus. Krijg ik voldoende informatie? Gaat het niet te langzaam? Kan ik dit niet beter uit een boekje leren? Al snel bleek dat Rinie heel veel kennis in huis heeft en bereid is dat ook te delen. Niet alleen over het videobewerkingsprogramma – waarvoor ik natuurlijk ben gekomen – maar ook van de camera’s zelf. De cursus ging verder dan het werken met Adobe Premiere Pro, ik heb ook veel kennis opgedaan over het filmen zelf. Daarnaast uitgebreid gesproken over het ondernemen, de website, hoe houd je een film boeiend voor je klanten. Het kwam allemaal aan bod. In vier dagen tijd heel veel (nieuwe) informatie opgedaan, waar ik de komende tijd mee aan de slag kan gaan. Door het volgen van deze cursus ben ik tot de conclusie gekomen dat er nog veel meer uit te halen valt. "
Annet ten Brinke devideograaf.nl
"Na informatie te hebben ingewonnen bij Videotrainingscentrum in Ijsselstein heb ik de knoop doorgehakt en ben ik achtereenvolgens vier maandagen naar Ijsselstein gereden om daar de training Adobe Premiere Pro te volgen. Ik had het geluk om die van Rinie te krijgen; dit beviel mij uitstekend, vooral omdat ik weinig tot geen kennis had van videomontage. De trainingen waren erg intensief, maar de dagen vlogen om. Rinie legt alles heel duidelijk uit, hamert op belangrijke vaardigheden zodat je deze nooit meer vergeet en is bijzonder enthousiast en flexibel. Hij zit boordevol kennis over videomontage en computers en dat wat nieuw is of waar hij niet zeker van is zoekt hij meteen op. Je kunt met hem brainstormen over je ideeën; Rinie denkt echt met je mee. Ik heb veel van Rinie geleerd en probeer nu thuis alle kennis in praktijk te brengen (behalve de trainingen moet er thuis uiteraard ook veel geoefend worden). Ik heb met veel plezier de training gevolgd en zal waarschijnlijk binnen een half jaar weer naar Ijsselstein afreizen om gebruik te maken van Rinie’s kennis en kunde m.b.t. videomontage en camera’s. Mocht je twijfelen om een training bij videotrainingscentrum in Ijsselstein te volgen; niet nodig, gewoon doen!"
Jacqueline Martens geert-jacqueline1@ at pnmail.nl
"Onlangs heb ik een training gevolgd bij het Videotrainingscentrum over het encoderen van video’s met Adobe Premiere Pro. Een essentieel onderdeel wanneer je een video gaat maken. Als eerste was er een theoretisch gedeelte waar Rinie duidelijk alles vertelde over de verschillende soorten en maten van videobestanden. Dit was een goede basis om in het tweede gedeelte zelf aan de slag te gaan. We gingen video’s op verschillende manieren encoderen om te zien wat het met het de kwaliteit van het beeld en geluid deed. Het was een erg leerzame dag waardoor ik nu beter weet waar ik op moet letten bij het encoderen van een video. Rinie weet erg goed waar hij het over heeft en kan dit ook duidelijk overbrengen!"
Lusanne Ramon lusanne at studioincognito.nl
"Ik ben begonnen met FCP van Apple maar al snel kon ik niet maken wat ik wilde en zocht naar een ander programma en kwam uit bij Adobe Premiere Pro CS6 Een aanzienlijk uitgebreider programma waar een cursus bij hoort om te voorkomen dat je gefrustreerd word doordat je eindeloos zoekt hoe te beginnen. Ik heb gezocht op het internet en ben uitgekomen bij het Videotrainingscentrum van Rinie Hooijer. Door de duidelijke website besloot ik om daar cursus van een dag te gaan volgen. Het is een dag van veel informatie maar Rinie heeft de onderwerpen goed gedoceerd en is duidelijk in zijn uitleg en geduldig waar nodig. Thuis gekomen kon ik een film monteren! Heel prettig vind ik dat als er nog een vraag is (en die is er altijd wel) dat je Rinie kunt contacten en hij je weer van de gevraagde informatie voorziet. Als je serieus bent om films te gaan monteren dat zijn deze lessen een goede en vooral grondige start."
Frans Lossie frans at lossie.nl
"Mijn bedrijf Grontmij wilde meer videofilms gaan ontwikkelen voor ons intranet en onze internetsite. Maar gezien de economische situatie mochten we niet teveel geld uitgeven aan montage door externe bedrijven. Daarom heb ik bij het Videotrainingscentrum een cursus Adobe Premiere Pro gevolgd. Ik heb in korte tijd veel geleerd en kan nu zelf basisvideo’s monteren. Rinie heeft bovendien een keer onze camcorder goed ingesteld en een aantal nuttige tips over de camera gegeven. Kortom, een prima cursus met direct resultaat."
Michiel Brouwer Webredacteur Grontmij Nederland
"De afgelopen periode heb ik de 4-daagse cursus Premiere Pro CS6 met plezier gevolgd. Het tempo lag vrij hoog, met een behoorlijke hoeveelheid informatie voor een leek. Het is een geweldig programma, met veel mogelijkheden. Rinie weet het goed en enthousiast over te brengen en heeft veel kennis van zaken, zowel op het gebied van videobewerking en ook alles wat daarbij nog meer komt kijken (geschikte hardware, camera, statief, geluid etc.) Wat ook erg prettig is dat je hem ook na de cursus nog kan lastig vallen met vragen of advies."
Kim Schagen kschagen at iba.amsterdam.nl
"Rinie is een gedreven vakman met veel kennis. Hij weet van de hoed en de rand als het gaat om videobewerking. Hij is enthousiast en weet kennis goed over te dragen. Van vrijwel alle videopaketten kent hij de ins en outs. In mijn geval Adobe Premiere Pro. Ik vond het erg leuk om deze vier dagen van Rinie les te krijgen, omdat je ziet dat hij zelf ook geniet van de training. Als een speer gaan we door de stof heen; daardoor kan ik snel aan de slag met dit professionele software pakket. In mijn communicatievak gaat het om strategie en communicatieboodschappen overbrengen. Dat kan via tekst, maar beeld is krachtiger. Door de combinatie van strategie, tekst en video aan te bieden, lever ik mijn klanten een totaalpakket als het gaat om het vertellen van hun verhaal online en offline. Rinie heeft hiervoor een prima basis gelegd!"
Martin Bobeldijk martin at turnaroundcommunicatie.nl
"Op dit moment ben ik de cursus Adobe Premiere Pro CS6 aan het volgen. Ik heb gekozen voor de vijfdaagse prive-opleiding en heb inmiddels de eerste 3 dagen gevolgd. We hebben het basistraject gedaan (de stof beschreven in het book “Classroom in a Book”), in die periode en ik ben zeer tevreden over de lesmethode van Rinie Hooijer. Het is intensief, maar de stof wordt op een begrijpelijke manier uitgelegd en er is voldoende tijd om tijdens de les te oefenen, hetgeen voldoende basis geeft om tussen de lessen door thuis door te oefenen om de lesstof beter onder de knie te krijgen. Ik vind deze opleiding bij het Videotrainingscentrum een absolute aanrader en er is een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding."
Rene Korf rene.korf at ricoh-europe.com
"Na een informatieavond gevolgd te hebben bij Rinie over H.264 was het me wel duidelijk dat Adobe Premiere Pro een iets ingewikkelder programma was dan Pinnacle. Nadat ik het programma had aangeschaft, had ik al het een en ander uitgeprobeerd maar er zijn zo veel mogelijkheden dat ik besloot ook de basistraining te gaan volgen om de diverse montage en encodeer instellingen uitgelegd te krijgen. Rinie waarschuwde wel dat je in 1 dag niet diep op alle mogelijkheden kan ingaan en dat was me ook wel duidelijk. Omdat ik al het een en ander had gemonteerd, was het niet allemaal nieuw voor me, gelukkig maar anders had ik door de bomen het bos niet meer gezien. Er is me na deze dag heel veel duidelijker geworden, sequence aanmaken, bestanden importeren, het trimmen, overgangen, effecten, geluid en alles met  zoveel mogelijk gebruik maken van het toetsenbord. Dit was ik niet echt gewend, voor alles pakte ik de muis, maar het was al snel duidelijk dat je met de muis niet op de sec. precies kan monteren en als je eenmaal weet welke toetsen je moet gebruiken gaat het ook sneller. In ieder geval is er nu een start gemaakt en hoop ik HD films met behoud van kwaliteit te kunnen monteren en exporteren. Een geruststellende gedachte is dat ik altijd nog een vervolg cursus kan volgen. Rinie bedankt voor je uitleg en back-up."
Karen Pelder pelder-vanhoof at hetnet.nl
"Door nieuwe toepassingen en ontwikkelingen in het lesprogramma van de Fontys Hogescholen had ik de behoefte om eens bijgespijkerd te worden in de huidige videoformaten en Adobe Premiere Pro CS5. Rinie is in staat dit zeer goed uit te leggen en de behoefte te peilen. Zijn actuele kennis over het pakket en het medium video is uitmuntend te noemen en heeft dan ook op vele vragen het goede antwoord. Ik heb drie dagen privéles gehad en dit is mij zeer goed bevallen (je hebt immers de volle aandacht). De lesruime is prima ingericht en de apparatuur werkt perfect, een ideale lesomgeving. Verbluffend wat je dan in 3 dagen kunt leren! Als ik nog eens meer wil weten of leren dan weet ik waar ik moet zijn en de lunch was ook gewoon lekker! Kortom een echte aanrader voor iedereen die in dit vak iets wil leren!"
Toine Segers toinesegers at home.nl
"Vorige week een trainingsdag gevolgd, voor mij de tweede keer dat ik bij het Videotrainingscentrum een cursus volgde. Het was weer prima in orde! Veel geleerd in een heel hoog tempo, en er was heel veel tijd om met mijn specifieke vragen naar een oplossing te zoeken. Iedereen die met vragen rondloopt m.b.t. videomontage kan ik aanraden om hier je licht op te steken…. Prettige sfeer, fijne spullen om mee te trainen, en een gedreven trainer/cursus leider, die zeker voldoende kennis voor handen heeft. Ik kom zeker weer eens voorbij."
Frank Ploegmakers info at frankploegmakers.nl
"De magie van Adobe Premiere Pro was bij mij al ontstaan tijdens het volgen van de training Adobe elements bij Rinie. Het was voor mij dan ook vanzelfsprekend dat ik Adobe Premiere Pro bij het Videotrainingscentrum zou volgen. Bij binnenkomst staat de pc al gereed voor de cursisten en leer je uit het Adobe trainingsboek. In rap tempo verken je het pakket en krijg je hierdoor praktische kennis. Rinie beschikt over goede praktijkvoorbeelden en door zijn persoonlijke presentaties weet hij voor de leerstof of door cursisten aangedragen problemen een oplossing te illustreren. Jammer dat de training maar vier dagen duurt!"
Nicky nick.bbr at gmail.com
"De dagcursus Premiere Pro heb ik met veel plezier gevolgd. Inhoudelijk is er in korte tijd veel besproken en dit alles in een goede sfeer. Prettig was het relatief kleine aantal deelnemers, waardoor er veel gelegenheid voor vragen tussendoor was. De lesruimte kwam op mij heel professioneel over en alles zag er tot in de puntjes verzorgd uit. Door het flinke tempo en de variatie aan didactische middelen als flip-over, projector en ‘eigen’ computer bleef je er de hele dag goed bij. Het softwareprogramma is enorm uitgebreid en als beginner verdrink je gemakkelijk in de vele mogelijkheden. Gelukkig was er een goede balans tussen de grote lijnen van het programma en uitstapjes naar détails. Je krijgt al met al een goed beeld van wat het programma allemaal kan. Wat ik ook erg gewaardeerd heb is het advies, nog vóór maar ook tijdens de cursus, over zaken als bijvoorbeeld het geschikt maken van de hardware of de compatibiliteit met andere softwarepakketten. Het is na zo’n cursus wel van belang er thuis meteen flink mee aan de slag te gaan."
Jan Schene iani at introversum.nl
"Ik werk al een aantal jaren met Adobe pro 1.5 en had het gevoel dat ik er te weinig uithaalde. Nadat ik begin dit jaar het pakket had opgewaardeerd naar Adobe CS 5.5 wist ik het zeker. Hoewel ik niet blanco was, een cursus / training was echt noodzakelijk. Op het internet gezocht en enkele mogelijkheden passeerden de revue. Ik schrok van de prijs ( ruim € 2000,- ) totdat ik het Videotrainingscentrum tegenkwam. De prijs voor een hele dag (€ 299,-) was zeer aanlokkelijk en ik heb dan ook geen moment geaarzeld om mij aan te melden. Ik heb van Rinie een hele dag “bijles” gehad en heb dank zij hem een steviger bodem kunnen leggen onder mijn hobby. Rinie heeft veel ervaring en heeft mij handige tips en trucs laten zien. Ik zocht al geruime tijd naar de mogelijkheid om een lijntje door het beeld te kunnen laten lopen. Nu weet ik waar dat effect zit en bespaart veel zoeken en proberen. Stap voor stap zijn de meeste gebruikte functies van Adobe Premiere Pro uitgelegd . Ik ben nu beter in staat om op verschillende manieren te importeren, te bewerken en te exporteren. De kwaliteit van de eendaagse cursus is goed. Voeg daarbij de zeer concurrerende prijs en het eindoordeel kan dan alleen maar uitstekend zijn."
Klaas Witvoet kwitvoet at xs4all.nl
"Ik heb  aantal jaren met Pinnacle Studio gewerkt, maar sinds kort heb ik een AVCHD-camera gekocht en Pinnacle vertoont wel wat problemen met het bewerken van het AVCHD-formaat. Na een tijdje zoeken en informeren wil ik Adobe Premiere Pro als vervanger voor Pinnacle. Dit is een veel uitgebreider softwarepakket dan Pinnacle, en als een beginner kun je beter een training gaan volgen dan zelf gaat uitproberen (wat veel tijd kost en irritaties opleveren!). Eerlijk te zeggen, is dit pakket veel te groot om voor 1 een-dag-training te overbrengen, maar met een goede- ervarende  en zeer enthousiaste trainer als Rinie heb ik heel veel geleerd over de belangrijke basisbegrippen en handelingen. Wat de lesruimte betreft, is het professioneel in gericht met geschikte apparatuur zoals snelle  pc’s, grote beeldscherm enz. Het was voor mij een leerzame dag, en de training is echt een aanrader."
Dung Bui dung3032 at yahoo.com
"Als fotograaf/kunstenaar had ik mij als doel gesteld om een aantal filmpjes in korte tijd te maken.  Voor mij een geheel nieuw avontuur, vooral door mijn onbekendheid met de software. De ééndaagse cursus op maat heeft mij enorm geholpen. Ik heb nu een vaste routine voor alle basishandelingen en ben niet meer bevreesd om met de meer complexe bewerkingen te experimenteren. Rinie Hooijer geeft een prettige en doortastende begeleiding in een professionele omgeving. Een aanrader voor wie in korte tijd aan de slag wil/moet."
Silvester Povel s.povel at wxs.nl
"Ik heb zeer veel opgestoken van de cursus Adobe Premiere Pro. Ik begon in principe blanco, had er zelf nog nooit mee gewerkt. Aan het eind van de dag had ik zoveel geleerd, wat ik van te voren niet had kunnen dromen. Ik vond de uitleg heel helder en had het gevoel dat je precies wist wat ik zou moeten weten om mijn werk als beginnende videograaf goed uit te kunnen voeren. Ik kan haast niet wachten tot de volgende cursusdatum."
Cagri Guzel c.guzel at home.nl
"Er zijn echt meer veel slechte cursussen dan goede cursussen. Ik heb veel scholing en cursussen gehad. Ik geef zelf als broodwinning (eigenaar/coach) al meer dan 14 jaar  cursus dus ik weet exact wat voor een pech je kan hebben als je de verkeerde cursus(gever) neemt. Zelden kom ik tevreden bij een cursus weg. Bij jou heb ik gelukkig erg veel geleerd. De belangrijkste pluspunten even op een rij. Owner operated was een sterk argument om voor jou te kiezen. Site was goed, reviews waren enthousiast en achteraf weet ik nu terecht. Je legt alles begrijpelijk uit en nog een keer als ik dat vroeg. Het gereedschap kun je ook wel via andere methodes wel leren bijvoorbeeld, videocursus kopen en/of online volgen, boeken (maar eigenlijk uitsluitend in het Engels) maar juist de uitleg waarom, bouwt het begrip op zodat je weet waarom je bepaalde dingen zó moet aanpakken / instellen of juist niet. Daar ben jij goed in, je kent je zaakjes door en door en weet het over te brengen, daar profiteert de beginner enorm van. Dat vond ik voor mij erg belangrijk en kan je daarom sterk aanbevelen."
Ed Rooker topcoach at topcoach.nl
"Ik volgde een privécursus Adobe Premiere Pro. Inhoudelijk was het best aanpoten. Een heel andere manier van werken dan wat ik me zelf had aangeleerd. Nu, een paar maanden verder volop bezig om het geleerde in praktijk te brengen. De cursus is een hele praktische handreiking en geeft een hele goede basis. Natuurlijk gaat niet alles gelijk goed, en ben je best nog wel eens aan het zoeken. Maar door de cursus weet je wat er kan en waar je het ongeveer moet zoeken. Lukt het niet dan heb je altijd de mogelijkheid om Rinie te bellen. Geen moment spijt gehad van deze cursus. Top!"
Jeroen Vermeulen Docenten opleidingsschool VLC
"Vandaag voor de tweede keer een privé lesje gekregen van Rien , Ben zelf werkzaam als cameraman en editor en kan met specifieke vragen ook bij hem terecht. Een pluspunt vind ik dat Rien zich goed voorbereid op van tevoren toegestuurde vragen, zodoende kun je in een relatief korte tijd veel bespreken en leren. Rinie heeft veel technische kennis in huis en kan je daarom op een breed vlak doceren en verder is hij een super aardige kerel!"
Eelco Busch coco.productions at gmail.com
"Na enkele jaren gewerkt te hebben met Adobe Premiere Pro 2.0 ben ik overgestapt naar CS 5. Ik wilde dit montagepakket wat beter leren kennen en heb me opgegeven om de eendaagse cursus CS5 te volgen. Op een dinsdag in mei stond ik even voor half tien op de stoep bij het Videotrainingscentrum in IJsselstein klaar om met vol enthousiasme deze dagcursus te gaan volgen. We op een zeer ontspannen wijze de meest elementaire onderdelen van dit montagepakket besproken. Rinie heeft mij ook een aantal tips aan de hand gedaan waar ik veel aan heb gehad. O.a. een aantal (hulp)software programma’s die heel handig zijn als je met video aan de slag gaat. Tussen de middag hebben we even een frisse neus gehaald en een korte wandeling gedaan door het reuze gezellige IJsselstein  Dat was een prima idee want  aan het eind van de middag liep mijn concentratie wel enigszins terug. Om 5 uur ging ik zeer voldaan en met een handig cursusboek rijker weer op weg naar huis. Ik kan voorlopig even voort nu. Rinie hartelijk dank voor de wijze waarop je deze cursus hebt gegeven. Ik kan hem iedereen aanbevelen. Je hebt laten zien dat je dit pakket zeer goed kent."
Hennie Aukema CBS de Schakel
"De cursus Adobe Première Pro, die je kunt volgen bij het Videotrainingscentrum is zeer compleet en goed verzorgd. Alle onderdelen van Premiere Pro komen uitvoerig aan bod. Het mooie is dat het daar niet bij blijft. Je krijgt ontzettend veel achtergrondinformatie, zodat je uiteindelijk niet alleen weet hoe het programma werkt, maar ook waarvoor je het kunt gebruiken. Het is zeer veel informatie die je in vier dagen krijgt. Maar gelukkig is er Rinie Hooijer. Hij pakt je bij wijze van spreken bij de hand en legt met Engelengeduld het allemaal opnieuw uit. Net zolang tot je weer bij de(ze) les bent en verder kunt. Voor wie wil leren videobewerken; dit is het adres, de plek en de leraar. Een aanrader en ik kan je zeggen: doen! Voor mij was tevens belangrijk de goede koffie en de prettige lunchonderbreking!"
Hanneke Jansen hannah.lptp at gmail.com
"Heden een videotraining gehad voor Pinnacle studio. Prettig ontvangst, duidelijke uitleg met voorbeelden op een rustige manier. Bij niet meteen snappen nog eens uitleg en nog eens. prima. Bij thuiskomst aan de slag maar oefening baart kunst zeggen ze wel eens. De materie is best wel complex, het zal even duren dat je alle knoppen onder de knie hebt. Een aanbevelingswaardige training zonder training kom je niet ver denk ik, maar de een is handiger dan de ander. Nogmaals aanbevolen."
J. Geels jgeels at telfort.nl
"Voor ik de opleiding Pinnacle volgde had ik nog nooit met een videobewerkingsprogramma gewerkt, erger nog ik had zelfs nog nooit het programma open gehad. Na de eerste les kon ik al korte filmpjes bewerken, titels toevoegen, overgangen maken. Meer dan ik verwacht had. Ik dacht, dit valt wel mee videootjes bewerken. Bij de tweede les kwam het technische gedeelte. Dit was een ander paar mouwen. Het filmpje maken is één ding, maar het goed opgeslagen krijgen en kwaliteit afleveren is een ander ding. Rinie is duidelijk een vakman en kan zijn kennis ook op een heldere manier overbrengen. Het zal nog even zoeken worden, maar denk dat ik na deze twee dagen toch al een behoorlijk filmpje kan maken en het hopelijk ook goed opslaan."
Hilde Hautekees hilde.hautekees at diverscity.be
"Ik heb een hele fijne 3-daagse training gehad, de groep was klein en dat resulteert in meer aandacht, ik zou deze cursus Pinnacle Studio 17 een ieder zeker aanbevelen. Wat ik wel prettig had gevonden, is dat we iets meer huiswerk hadden meegekregen, zodat je toch nog wat meer gaat oefenen. Nu is als het goed is een mooie pc voor mij in de maak en kan ik binnenkort echt aan de slag met Pinnacle, ik kijk er naar uit! Rinie, bedankt voor je toewijding en geduld!"
Tamara Steenvoorden tralala1 at hotmail.com
"Via deze weg wil ik je bedanken voor de duidelijke instructie die je mij de 3 cursus dagen hebt gegeven. Het heeft mij een hoop duidelijkheid verschaft over de werking van het videobewerkingsprogramma Pinnacle Studio. Vanaf deze week ga ik meer met video bewerken doen en hoop zo het geleerde nog beter te kunnen toepassen."
Pascal Meijrink pascal.meijrink at nl.thalesgroup.com
"Een video maken voor prive is 1; een video verzorgen die je wilt gebruiken voor je bedrijf is iets anders. Dat is me duidelijk geworden in de 2-daagse training Pinnacle Studio. Daar komt toch écht iets meer voor kijken. En na wat ik nu geleerd heb, komt dat door de hoge eisen die je aan zo’n video stelt. Je wilt immers dat de video net zo professioneel overkomt als jouw dienst of product. Dan moet je ook weten wat de mogelijkheden zijn van camera en edit-programma. Die mogelijkheden zijn me praktisch, uitvoerig, overzichtelijk en met veel elan getoond en uitgelegd. Dank!"
Maarten de Jager maarten at schalkwijknatuurarts.nl
"Ben ongeveer 15 jaar bezig met video bewerken, altijd gewerkt met Pinnacle/Liquid Edition, maar omdat ik nu een nieuwe HD video camera gekocht heb moest ik kiezen voor een ander bewerking programma. Na wat onderzoek heb ik gekozen voor Pinnacle Studio, omdat ik voornamelijk vakantie films maak. Vervolgens heb ik besloten om een cursus te gaan volgen, gezien er zo veel veranderd is met bewerken dat het goed instellen van het programma heel belangrijk is om een goede kwaliteit te kunnen waarborgen. Als je op internet gaat zoeken en de reviews leest kom je al heel vlug bij jou Videotrainingscentrum uit. Wel even moeten slikken gezien de afstand als je uit Limburg komt. Aangaande heb ik in die drie dagen een boeiende cursus gevolgd met een goede discussie, zelfs al mijn vragen zijn beantwoord. Het gereedschap van het programma weten te vinden en wat de mogelijkheden hiervan zijn, ook ben ik nu goed op de hoogte wat bestandsformaten en codecs allemaal inhoud, ook geleerd om parameters in te kunnen stellen. Rinie bedankt en wij zien elkaar weer!"
Frans Massoeurs f.massoeurs at home.nl
"Na de aanschaf van nieuwe camera’s en ook Pinnacle Studio is ons team docentenopleiders op cursus gegaan. In company, dus voor weinig tijdverlies door reistijd en eigen apparatuur. Rinie heeft de cursus aangepast aan het niveau en de specifieke toepassingen die zij gebruiken. Er was alle aandacht voor de inrichting van de computer en de manier waarop je om kan gaan met de video bestanden. Het was goed om met elkaar te ervaren wat er mis kan gaan, hoe je dit kan oplossen en ook kunt voorkomen. Het resultaat was dat iedereen kennis heeft kunnen maken met de basis van videobewerking. Ook zijn er uiteindelijk nieuwe laptops in gebruik genomen. Rinie is een geduldige leraar gebleken die goed thuis is in de materie."
Jeroen Vermeulen vrm at vanlodenstein.nl
"Ik heb een 2-daagse cursus Pinnacle Studio gevolgd. Samen met een medecursist, ook een 65-plusser, aan de klus begonnen. Dat het een klus voor mij was, is een ding wat zeker is, maar dankzij het geduld en de manier waarop Rinie een en ander uitlegde ben ik nu in staat om filmpjes te maken wat ik vooraf voor ogen had. Door veel te oefenen en logisch nadenken, iets waar ik in het begin moeite mee had, en het gebruik van de sneltoetsen wordt elk nieuw filmpje een feest om te maken. Rinie’s opmerking geplaatst tijdens de les om vooral van te voren een zogenaamd script te maken heeft hij niet tegen dovemans oren gezegd, heb hier veel nut van. De locatie oogt professioneel en de koffie en lunch was prima. Kortom, een absolute aanrader om een cursus te volgen in IJsselstein want de kennis van Rinie is voor mij oneindig."
Dick de Jong sixtydick at xmsnet.nl
"Twee dagen training gehad voor Pinnacle Studio. De eerste dag betrof het organiseren van clips in de bibliotheek, veel aandacht voor de instellingen en het monteren van video. Het was wel schrikken toen ik de voorgestelde instellingen thuis in mijn laptop wilde verwerken. Van het een op ander moment had ik geen videobeeld meer in Pinnacle. Dit bleek uiteindelijk niet aan de instellingen te liggen maar aan een verkeerde DirectX versie. Het was een hele openbaring te kunnen werken met toetsenbordfuncties ipv de muis. Dit gaat veel beter en sneller. Er zal nog veel geoefend moeten worden. De 2e dag met titels maken en animeren van foto’s en video’s was pittig maar heel leuk temeer om te ervaren dat je niet altijd een wiskundige knobbel behoeft te hebben. Rinie, je bent een professional op videogebied en ik zal er nog lang op terugdenken tijdens het uitwerken van mijn aantekeningen en je cursusboek. Bedankt voor al je wijsheid, geduld en uitstekende begeleiding. "
Dick Romeijn dinerome at caiway.nl
"Zeker, de training was heel plezierig. Na enige versies met Pinnacle en Avid gewerkt te hebben had ik het gevoel dat ik het redelijk onder de knie had maar geen gebruik maakte van alle mogelijkheden die het programma biedt. Dat gevoel is meer dan uitgekomen! Ik heb een belangrijk aantal details erbij geleerd. Vooral het afstemmen van de instellingen in Pinnacle t.o.v het beeldformaat e.d waarin gefilmd wordt ( camera-instelling) blijkt dus heel belangrijk om vlot te kunnen werken. De aandacht voor de capaciteiten van de computer is al evenzeer van groot belang. Een openbaring voor mij was – ik heb mij het werken met Pinnacle zelf aangeleerd via de handleiding en informatie op internet- dat het werken met het toetsenbord zoveel nauwkeuriger is dan met de muis. Dat wordt flink oefenen en wennen. Blijft tenslotte de prettige en vriendelijke wijze van training. Met het begrip : lesgeven wordt je tekort gedaan."
Maurits Geutjes maurits.geutjes at hetnet.nl
"Ik heb veel opgestoken van de training Avid Studio. Het was een pittige dag met veel nuttige informatie. Soms ging het mij wat te snel maar daar is vast mijn leeftijd de schuld van (60+). Die snelheid was wel nodig om alle facetten te behandelen op één dag. De volgende dag met door Avid geleverde oefenmateriaal aan de gang gegaan. En kijk alle informatie kwam weer bovendrijven. Ook het meegeleverde instructiemapje helpt mij daarbij enorm. Bedankt! "
Trudy Landwehr g.landwehr athetnet.nl
"Na mijn aanvraag voor een maattraining voor Avid-Studio:”een leader Animeren”, verraste Rinie Hooijer mij met een kant & klaar werkboek speciaal voor deze training. Deze één op één training dag was weer een echte work-out! Direct aan de slag!, heldere uitleg, flink tempo!, en ook direct een leuk eigen resultaat! Rinie is een geduldige coach die zijn leerling inspireert en je ervaringsgericht leert, dus je doet en ervaart het direct Zelf! Zo begrijp je de stof en het pakket direct en zo beklijft het geleerde ook het beste! Een mooi extraatje is Rinie zijn brede kennis over vergelijkbare professionele pakketten. Hij geeft advies en tips op basis van objectieve vergelijkingen. De lesruimte is van deze tijd en je word ontvangen als een echte gast bij deze goede gastheer. Op een schaal van 0 – 10 waardeer ik deze begeleiding met een ‘Vette’ 8! "
Ton Heerding info at xzelf.nl
"Een leerzame en intensieve cursus. In een dag tijd leer je alle basisbeginselen van het programma Avid Studio, en leert Rinie je erg veel vanuit zijn persoonlijke ervaring. Die ervaring heeft hij genoeg, hetgeen te merken is. Het tempo is vrij vlot, maar goed te volgen. Een aanrader voor iedereen die op welke manier dan ook, meer wil gaan doen met Avid Studio."
Erwin Kampen e.kampen at singelland.nl
"Daar ging ik dan met een ervaring van 8 jaar met de Pinnacle software. Overstappen naar Avid Studio zou makkelijk zijn. Na enig geknoei toch maar ingeschreven voor een cursus bij het Videotrainingscentrum. Wat een verademing om te zien hoeveel verschillen er zijn en vooral, hoe gemakkelijk Avid eigenlijk is als het goed wordt uitgelegd. Nu is 1 dag eigenlijk te kort om alle verschillen te bespreken, maar wel voldoende om thuis aan de slag te gaan en het programma je eigen te maken. Ik heb ervan genoten en heb na thuiskomst  direct een filmpje van 3 minuten gemaakt. De training is een grote aanrader. "
Lydia Herremans r.herremans1 at chello.nl
"Na aanschaf van Pinnacle Studio 16  ben ik de volgende dag al begonnen met het zelf ontdekken van het programma. Op internet las ik over de training die door het Videotrainingscentrum in IJsselstein wordt gegeven en heb me ingeschreven. Daar heb ik geen spijt van. De training (basiscursus) werd gegeven door Rinie Hooijer en ging op een heel praktische manier stapsgewijs door het programma en had ook tijd voor iedereen  Hij begon ook met de basis, het indelen van je computer. Na een dag redelijk hard doorwerken heb je voldoende kennis van de meest elementaire onderdelen van het programma. Je zit ook met een klein groepje bij elkaar en dat vind ik ook belangrijk. Ik zit zelf bij een lokalen Omroep Kempen TV en daar zal ik je zeker promoten Ik had zelf al meerdere cursussen gehad maar deze, Rinie het was geweldig. Kortom, wat mij betreft een aanrader voor iedereen! "
Jan Lauwers j.lauwers2 at chello.nl
"Ik ben jaren geleden begonnen met Studio DV en als laatste met Studio 14, overwegend met redelijk tot goed resultaat. Aangezien ik ben overgestapt, naar een camera met AVCHD, liep ik tegen snelheid problemen op met Studio 14. Simpel gedacht als je Studio 14 kent dan zal  Avid Studio wel niet zo ingewikkeld zijn, totdat je ermee aan het werk gaat. Als je veel tijd hebt, dan is het mogelijk om het programma je goed eigen te maken. Maar veel vrije tijd ontbreekt me nu nog. Op internet las ik dat het Videotrainingscentrum cursussen gaf in Avid Studio dus heb ik mij opgegeven. Daar heb ik zeker geen spijt van want in 1 dag, even goed doorstomen, leer je heel veel basisbegrippen zodat het programma me nu goed duidelijk is. De cursus wordt op een heel duidelijk en heldere manier uitgelegd, door een zeer enthousiaste Rinie Hooijer. Het is een lange dag maar door de goede opbouw van de cursus heb ik niet één geeuw moment gehad. Ik ben dan ook een zeer tevreden cursist. "
Evert van Driel vertvandriel at hetnet.nl
"Ik heb een Avid Studio cursus gevolgd bij het Videotrainingscentrum. Ik had enige tijd geleden een compact video camera gekocht maar had nul ervaring met video en videobewerking. In het zuiden des lands kon ik geen enkele cursus op dit gebied achterhalen. Dit deed mij besluiten om een dagcursus te volgen bij het Videotrainingscentrum. Het feit dat ik geen enkele ervaring had bleek geen enkel probleem hoewel de andere drie deelnemers wel al hun sporen in de videowereld hadden verdiend. De heldere uitleg en presentatie via de beamer en de mogelijkheid om een en ander op je individuele computer uit te voeren hebben er toe geleid dat ik na acht intensieve uren toch enigszins het gevoel heb dat ik thuis met videobewerking aan de slag kan. Nogmaals mijn hartelijke dank aan Rinie Hooijer die deze dag prima verzorgde. "
Joop Beckers joop.beckers at planet.nl
"Na jaren lang met de Casablanca te hebben gemonteerd ben ik me gaan oriënteren  op een andere software pakket omdat ik de Casablanca te beperkt en te duur begon te vinden. Ik was wel  bang voor een overstap om op een PC te monteren. Naar na wat onderzoek ben ik  uitgekomen op Avid Studio / Pinnacle Studio 16. Dat sprak me wel aan. Nou, is een software pakket aanschaffen niet echt heel moeilijk. Echter het begrijpen en gelijk zonder veel irritatie aan de slag te kunnen is iets anders.  Mijn ervaring is dat je bij videomontage gelijk goed moet beginnen om het leuk te blijven vinden. Door de korte cursus van Rinie is dat goed  gelukt. Ik was snel thuis in de meeste functies en mogelijkheden. Door de duidelijke  manier van uitleggen hoe bijvoorbeeld verschillende bestanden in elkaar steken en hoe ze reageren begrijp je ook hoe een pakket als Avid studio / Pinnacle  Studio werkt. Rinie bedankt en tot een volgende cursus."
Abdel Lourizen info at nibras.nl
"Een verhelderende cursusdag! Had geen zin in een lang zelf leertraject bij de overstap van Pinnacle Studio naar Avid Studio. Eén cursusdag bij het Videotrainingscentrum in IJsselstein en je bent weer helemaal up-to-date en voldoende van kennis voorzien om de overstap goed te maken. Daarnaast een prettig leslokaal met de modernste apparatuur, goede koffie en uitstekende begeleiding met veel oefeningen. "
Arthur Ekelmans mail1.ekelmans at xs4all.nl
"Jarenlang heb ik Pinnacle Studio gebruikt. Daarom was de keuze voor Avid Studio m.i. een logische. Alleen had ik er geen zin in om lerende weg mij Avid eigen te maken. Dus gekozen voor het Videotrainingscentrum. Dat is uitstekend bevallen. Rinie heeft de zaken goed voor elkaar. Hij geeft duidelijk weer, waar je bij dit programma op moet letten om ergernis te voorkomen. Verder worden de kernfuncties goed uitgelegd en via de beamer gepresenteerd. Doordat ieder een eigen pc heeft met voorbeelden, kun je direct ook zelf goed oefenen. Ook is er aandacht voor de basis video- en audiobegrippen (H-264, bitrate, mpeg’s, aac) wat het makkelijk maakt de instellingen van Avid goed te gebruiken. Tenslotte krijg je een goede handleiding van het besprokene mee. Aanbevolen! "
Dick Timmerman d.timmerman at hccnet.nl
"Eerst een dagcursus Avid Studio / Pinnacle Studio 16 gevolgd en daarna een dag exporteren met Avid Studio / Pinnacle Studio 16. Ik was bekend met Pinnacle, maar omdat ik een HD videocamera heb gekocht wil ik overstappen naar een andere programma. Ik wist niet dat er zoveel mogelijk was met dit nieuwe programma, maar door ook kennis op te doen van de achtergronden (exporteren) ben ik beter in staat om het oorspronkelijke bestand zoveel mogelijk over te zetten naar een bestand dat daar zo dicht mogelijk in de buurt komt qua kwaliteit. Ik heb daar goed mee getraind en ook programma’s leren kennen waarmee ik de kwaliteit kan meten om mijn doel (beste kwaliteit) te bereiken. Er ging een nieuwe wereld voor mij open. Daarnaast heb ik veel steun gekregen bij het zoeken naar een nieuwe computer en apparatuur om allerlei bestanden op af te bespelen. De mogelijkheid dat ik -als ik vastloop- terug kan vallen op de trainer vind ik een bijzondere service, het getuigd van betrokkenheid bij de cursist. Een dimensie die je niet vaak meer tegenkomt in deze wereld. Prima formule, en dank voor alle begeleiding!"
Sabine Graatsma van Omme sabinevanomme at kabelfoon.net
"Recent schafte ik een nieuwe video camera en Studio Pinnacle 17 aan. Ik was in de veronderstelling dat dit een zelfde opbouw/structuur zou hebben als de vorige Pinnacle versies waar ik veel mee gewerkt heb. Ik kwam er alleen niet uit en schreef me in voor 4 uur privétraining bij het Videotrainingscentrum. Vooraf via de mail was al duidelijk dat ze heel efficiënt werken. Ik kon mijn situatie en vragen vooraf mailen ,zodat we direct aan de slag konden. Voor- en nadelen van het programma zijn mij nu duidelijk. De komende periode ga ik met Studio Pinnacle aan de slag. De training vorige week heb ik als zeer zinvol ervaren. Met dank aan het Videotrainingscentrum en Rinie Hooijer."
Corrie Loogman cloogman at xs4all.nl
"Vanuit mijn beroep doe ik al jaren veel met filmbeelden en monteer daarom ook al lange tijd allerlei video-opnames in Pinnacle. Echter toen ik op een gegeven moment de nieuwste versie van Pinnacle aanschafte, merkte ik dat het programma een grote verandering had ondergaan t.o.v. de eerdere versies. Toevallig kwam ik via de website in contact met Rinie Hooijer van het Videotrainingscentrum. Dat bleek een schot in de roos. Rinie heeft mij op een avond alle beginselen van Pinnacle Studio laten zien en vooral laten ervaren. Rinie toont zich als een professional op videogebied. Hij verstaat de kunst om in korte tijd veel met je te doen en levert daarbij maatwerk. In een ontspannen sfeer hebben we in een paar uur tijd allerlei bewerkingen in het montageprogramma aan de orde gehad en uitgevoerd. Bovendien kreeg ik bij dat alles een heldere handleiding mee, die mij thuis ook van dienste blijkt te zijn. En – als ik onverhoopt toch nog tegen dingen aanloop thuis -, ik mag hem altijd even bellen of mailen om hulp. Geweldige service! Een aanrader voor iedereen die verder wil komen op dit gebied!"
Frans Faber Onderwijs Consult
"In februari heb ik mij gemeld bij jouw Videotrainingscentrum in IJsselstein. Samen met nog 3 andere, voornamelijk 65+ cursisten, kregen we uitleg en instructie over het bewerken van video’s met het programma Pinnacle Studio. De uitleg was erg duidelijk en verhelderend. Met jouw gestructureerde aanpak wisten we na een dag cursus met de meest belangrijke functies in dit programma probleemloos om te gaan. Enige voorkennis van voorgaande versies van het Pinnacle-video bewerkingsprogramma’s is evenwel gewenst, doch geen must. Bedankt Rinie voor de interessante cursus in jouw professioneel ingericht studielokaal!"
Jac Hanssen Industrieel Correspondent
"Als gevorderde video-film-maker had ik na diverse jaren ervaring met andere programma’s behoefte aan vernieuwing c.q. verbetering van mijn producties. Via internet kwam ik vrij snel in contact met Rinie Hooijer van het Videotrainingscentrum in IJsselstein. Ik volgde zijn training voor Pinnacle Studio en alles kwam aan bod. Het ordenen van materiaal, het werken met teksten en geluid, en alle editing technieken werden uitgelegd van het nieuwe programma. Zowel de kleinschaligheid van de groep met soortgenoten maar vooral de wijze van training spreken mij aan en kan ik een ieder die met een computer kan omgaan van harte aanbevelen. Het was een leerzame dag die zonder twijfel effect zal sorteren, maar er zal nog wel veel geoefend moeten worden."
Jacques Klarenbeek jcmkl at live.nl
"Twee dagen op training geweest voor het leren Van Pinnacle Studio, zeer professioneel ingerichte locatie in het centrum van IJsselstein. Het is een zeer uitgebreid programma, niet alleen uitleg hoe je op een goede en leuke manier een videofilm kan maken maar ook de wat technische aspecten worden belicht. Professionele trainer, die zeker weet wat hij doet. Kortom een aanrader. "
Mario Bronkhorst Mario.Bronkhorst at provincie-utrecht.nl
"Voorheen werkte ik met de 14e versie van Pinnacle Studio, dus voor mij wel een hele verandering. Als je voornamelijk gewend bent om alle handelingen met de muis uit te voeren, is die switch naar het toetsenbord wel moeilijk. Ik ben wel van plan om er nog een privé dag aan te verbinden om zodoende te trachten wat speciale effecten, zoals zo’n “quadscreen”, eigen te maken. Resumerend kan ik zeggen dat de cursus in een prettige en ontspannen sfeer wordt gegeven, ondanks dat de kennis van de cursisten ver het programma aanzienlijk verschilt. Mooi, dat jij (Rinie) daar heel professioneel mee omgaat! Voor mij een prima opleiding, inclusief lunch en middagwandelingetje met uitleg over het mooie IJsselstein, waarvoor ik met plezier gedurende twee dagen alle files tussen Delft en IJsselstein heb getrotseerd. Bedankt voor je niet aflatende inzet om het ook aan mensen zoals ik (71 jaar) duidelijk te willen en kunnen maken. Graag tot ziens."
Wim Wanders w.s.wanders at kpnmail.nl
"Door omstandigheden ben ik overgestapt van Pinnacte studio 12 naar Pinnacle 17. Geïnstalleerd en dacht…. echt…. dit is toch even wat anders. Me opgegeven voor een training bij het Videotrainingscentrum in IJsselstein. We kregen daar zeer zeker goede informatie. Weer thuis gekomen dacht ik bij mezelf; bij mij klopt er niks van. Mijn pc is niet goed. Rinie opgebeld en kreeg als antwoord, als je wil, wil ik je wel een privé training geven. Wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb, Want ik was ook heel veel dingen kwijt. Ik heb Rinie mijn computer gegeven en hij heeft voor mij alles op geschoond en mij van alles geleerd en laten zien. Wie kent niet het programma “Help mijn man is klusser”! Nou bij mij zag zo mijn computer eruit. Niks kon ik terug vinden en alles stond overal. Soms kwamen we drie keer de zelfde film tegen. Ik heb eindelijk goed geleerd hoe ik mijn computer moet inrichten. Ja dat had mij nooit geen mens verteld of geleerd. Maar alles staat nu wel heel mooi gesorteerd en ik kan weer alles terug vinden, zelfs mij oude films, waarvan ik dacht dat ik ze kwijt was. Het was een enorme klus, maar het is gelukt en ik snap nu veel beter waar ik mee bezig ben en dat was in het verleden niet zo. Rinie, heel veel dank voor je uitstekende begeleiding en je enorme geduld."
Ria de Bruijckere knorhoeve at planet.nl
"We, 4 personen, zijn twee maal bij u op les geweest om e.e.a. te leren over Pinnacle Studio 17 en alles wat daar mee verband houdt. We hebben ontzettend veel leerstof doorgewerkt, maar nu zullen we thuis extra hard moeten blijven werken, om alles bij te houden. Ik kan en mag een ieder die niets of weinig, zoals ik, af weet van Pinnacle Studio deze cursus van harte aanbevelen. Je krijgt bij Rinie werkelijk een allesomvattend programma te verwerken. WE hebben afgesproken, we mogen bellen als we iets niet snappen, maar we komen echt nog wel eens terug om e.e.a. wat op te vijzelen. Rinie, hartelijk dank voor de fijne contacten."
Kees den Hartogh C.den.Hartogh3 at kpnplanet.nl
"Met veel plezier denk ik terug aan afgelopen vrijdag. Jij hebt op zeer professionele manier mij e.e.a. geleerd over het videoprogramma Pinnacle Studio. Met zeer veel geduld en op hele duidelijke wijze heb je mij geholpen. Het was een gezellig dag in een relaxte sfeer. De bijgeleverde handleiding is duidelijk en zal in de toekomst van pas komen op het moment dat ik er zelf niet uit kom. Ik weet zeker dat ik veel aan deze cursus zal hebben op het moment dat ik ga monteren met dit programma. Nogmaals hartelijk bedankt."
Barry Connolly bconnolly7 at chello.nl
"Ik heb de training Studio Pinnacle gevolgd bij het Videotrainingscentrum. Het was een heel leerzame maar ook nog een leuke dag. Ik werkte al met Pinnacle 15, maar kon maar moeilijk over weg met de vernieuwde Pinnacle. Rinie geeft een prima training en doet dat op een heel plezierige en rustige manier. Je leert op deze dag goed om te gaan met Pinnacle Studio. Ik kan iedereen aanraden de training bij het Videotrainingscentrum te volgen. "
Anne Jongkind anne at jk.nl
"Ik heb zeker al 10 jaar ervaring met Pinnacle. Ik werk ook al een paar maanden met Pinnacle Studio 18. De nieuwe gebruikersinterface deed me toch besluiten eens een cursus te volgen. En dat was een schot in de roos. Terwijl ik in het verleden vrijwel alle handelingen met de muis deed, leerde ik op de cursus de mogelijkheden van het toetsenbord te gebruiken. Een veel betere methode! Voor iedereen met een ruime ervaring in Pinnacle Studio aanbevolen: ga eens een dag naar een goede cursus. Die heb ik gevonden hier op het Videotrainingscentrum gevonden."
Bas van den Engel bas at angelssoft.nl
"Na je informatie avond gevolgd te hebben, heb ik daaropvolgend een dag cursus gevolgd “video montage” Pinnacle. Dit jaar had ik een moderne video camera aangeschaft, het een en ander gefilmd. Het bijbehorende programma werkte voor geen meter. Op de informatie avond zijn diverse video programma’s de revue gepasseerd, waarvan ik Pinnacle heb gekozen als voor mij het geschiktste. De cursus dag zelf was een prettige ontspannen sfeer. Rinie heeft met mensen te maken waarvan de aanwezige kennis behoorlijk verschild. Ondanks deze niveau verschillen gaat Rinie daar heel ontspannen en professioneel mee om. Ik kan het iedereen aanraden die aan video montage begint of meer ervaring op wil doen, (en dan maakt het hem niet uit welk programma je wil volgen) een cursus te volgen bij Rinie. Ik wil langs deze weg Rinie nogmaals bedanken voor zijn manier van cursus leiden."
Winston Michels wi.michels at xs4wwjm.nl
"Ik had Pinnacle Studio 19 op mijn computer geïnstalleerd en kwam erachter dat het totaal niet te vergelijken is met Pinnacle Studio 12 waar ik op dat moment mee werkte. Wat nu? Meteen gegoogeld en zo kwam ik bij het Videotrainingscentrum terecht. Ik kon twee dagen later meteen beginnen met de eerste les. Importeren etc….. Het viel me meteen op dat Rinie zeer professioneel werkt. Alles goed voorbereid. Hij is snel en duidelijk. Koffie stond klaar. Ieder had een eigen pc en een zeer duidelijke handleiding. Rinie is bevlogen en weet waar hij het over heeft. Hij legt alles duidelijk en helder uit. Stap voor stap. Ik heb veel informatie gekregen op deze dag. Ik ga er nu thuis mee aan de slag en hoop over 1 of 2 maanden evt les 2 of 3 te volgen omdat ik eerst wil experimenteren met de opgedane kennis. Rinie bedankt voor de vriendelijke ontvangst en professionele uitleg."
Jeanine Leyser j.leyser at amd.ru.nl
"Deze cursus is erg leerzaam en nuttig met name de achterliggende theorieën die komen kijken bij videobewerking. De kennis en enthousiasme van Rinie was zeer professioneel, echt passie voor het vak en het overbrengen van kennis. Bedankt voor de twee leerzame dagen!"
Walter Overbeek w.overbeek at recreatiemiddennederland.nl
"Ik ben met open mind en minimale bagage deze cursus ingegaan. Ik ben wat dat betreft echt een nieuweling in het video-wereldje. Rinie wist mij vakkundig en met veel geduld uit te leggen over de verschillende videoformaten en hoe hier mee om te gaan bij bewerking en bij de export. Ook de praktische vaardigheden om te monteren en effecten toe te passen kwamen aan bod. Dit zou ik echt niet zelf allemaal hebben uitgevogeld. Dat Pinnacle allerlei instellingen kent en hoe je deze naar je hand kan zetten was ook zo’n praktische tip. Leuke contacten ook met de medecursisten. Dit kan ook prima in zo’n klein werkbaar groepje van drie tot vier mensen. Geen moment spijt gehad dat ik deze cursus heb gevolgd."
Adriana Adams adams7 at xs4all.nl
"In juni/juli heb ik samen met mijn collega de training Pinnacle Studio gedaan. Het waren drie intensieve maar zeer leerzame dagen waarin ik veel ben opgestoken. Ruim voldoende tijd om alles uit te proberen en te testen, en alle ruimte voor vragen en advies. Ik had totaal geen ervaring met het programma en toch heb ik het aardig in de vingers gekregen na die paar dagen."
Mireille Zandkuijl m.zandkuijl at recreatiemiddennederland.nl
"Deze reactie komt wat laat, omdat ik eerst wilde weten of de “vertaling” van jouw uitstekend uitgeruste studioruimte naar mijn computer lukte. Welnu de eerst twee films zijn klaar. Ze zijn uitstekend gelukt dankzij de enorme hoeveelheid kennis en de enorme hoeveelheid geduld om e.a. uit te leggen, alsmede de heldere schriftelijke beschrijving. Bovendien was het werken in jouw studio een genot gezien de uitstekende apparatuur. Gezien het voorgaande heb ik toch maar Avid Studio ingeruild voor Pinnacle Studio. Het programma heb ik vanmorgen ontvangen en ga het vanavond installeren. Kan niet wachten!"
Mireille Zandkuijl hjodh at xs4all.nl
"De videotraining heb ik als zeer leerzaam ervaren. Rinie zelf is een topper in zijn vak, waarvan je merkt dat hij er plezier in heeft. Dat merk je aan de goede, enthousiaste en humoristische manier van lesgeven. Hij gaat hem er duidelijk om dat wij geen prutswerk afleveren met ons filmpje, maar goede kwaliteit. Daar hou ik van. "
Ada van Staalduinen ada at cvanstaalduinen.nl
"13 augustus 2013 was het dan zover, de eerste van 3 dagen videotraining voor beginners met Pinnacle Studio bij het Videotrainingscentrum. De accommodatie was perfect, allemaal eigen pc. en kleine groep. De lunch was heerlijk wat wil een mens nog meer. De trainingsdagen waren overvol. Er moest veel stof doorgewerkt worden en soms ging het mij wat te snel. Ik heb heel veel bewondering voor Rinie die met eindeloos geduld weer opnieuw begon om alles uit te leggen. Het is een heel goede cursus met veel aandacht voor de beginselen en wat technische achtergrond van eea. Als iemand mij zou vragen: “moet ik deze cursus gaan doen?” zou ik niet spontaan ja zeggen, maar echt even vragen, wat verwacht je en wat doe je al met Studio 16? Daarna is mijn antwoord heel positief, maar ga echt thuis meteen hard aan de slag met het geleerde, anders raakt het snel weer in de vergetelheid, dat is erg jammer, want er zit heel veel in. Rinie bedankt. "
Alida Mulder alida.mulder2- at gmail.com
"Rinie, heel erg bedankt voor de cursus Pinnacle. Ik heb genoten van de ontspannen wijze waarop je moeilijke zaken zo simpel kunt maken. Zonder veel kennis van een computer, computer bestanden en schijven, worden de zaken toch heel erg goed duidelijk en de opzet van de cursus maakt meteen duidelijk welke zaken hoofdzaken zijn en welke bijzaken. Je hebt echt heel erg goede kwaliteiten als docent, waardoor je de cursisten op hun gemak stelt. Je zorgt dat al heel snel de software op een goede manier wordt benut, waardoor werken met film beelden ook na veel fragmenten heel goed beheersbaar wordt en na jaren fragmenten nog goed zijn terug te vinden. Dat zal veel onnodig werk in de toekomst voorkomen. Je moedigt vragen om uitleg aan en let ook goed op tijdens de cursus of iedereen het begrijpt. Dat is enorm te waarderen, want op die manier kan iedereen de cursus goed volgen en begrijpen. De locatie is heel erg goed en de koffie is geweldig. Je pauzeert op tijd en zorgt dat het steeds leuker wordt om tijd te besteden aan een heel erg leuke hobby. Je inspireert enorm en ik hoop dan ook veel tijd te kunnen gaan besteden aan mijn hobby. Ik weet met de basis cursus al heel veel, maar kom in de toekomst graag terug om nog meer te leren. Ik hoop dat veel mensen de leuke hobby oppakken en om dat goed te doen is jouw cursus met uitleg een enorme aanrader. "
Bernhard Klaassen klaassen at nlzorg.net
"Na wat problemen met het parkeren van de auto toch op tijd aangekomen in IJsselstein en onder het genot van ‘n kopje koffie kennis gemaakt met Rinie en ‘n mede cursist. Tijdens het gesprek bleek dat ik ‘n oudere uitvoering van Pinnacle gebruikte (11) als waar de training over ging (16), ik had door omstandigheden nog niet veel met mijn uitvoering gewerkt, maar het zag er in ieder geval een beetje hetzelfde uit, de uitleg over het programma van Rinie vond ik duidelijk. Al met al toch veel bijgeleerd ondanks mijn beperkte technische kennis van de PC, en nu maar aan de slag met m’n grijze hersencellen (71 jr.) om mijn filmpjes eens te monteren tot iets moois! In ieder geval een leuke dag gehad en ‘n aanrader voor mensen die ook van plan zijn om meer te leren over het bewerken van films met Pinnacle. "
Peter Kauffman p.kauffman at chello.nl
"Ik heb de driedaagse cursus Pinnacle Studio goed tot me door laten dringen en kan alleen maar zeggen dat ik er heel veel van heb geleerd, kijk met andere ogen naar videofilmpjes en als ik foto`s binnen krijg met muziek zoek ik nu al naar de beat. Zal vast nog wel eens wat vragen hebben. Ben voor een collega die volgend jaar in de vut gaat met een foto/videofilm bezig. Maar met andere woorden het was heel intensief maar het zeker waard. Bedankt voor je geweldige opleiding! "
Irma Van der Eijk-Piso joeppie at planet.nl
"Al een paar jaar bewerk ik video met  Studio 10 t/m 14 van Pinnacle. Dit ging redelijk goed. De problemen begonnen toen ik een nieuwe HD videocamera heb gekocht. De AVCHD beelden waren niet te bewerken (alles ging heel traag en liep vaak vast). Een nieuwe computer zou verbetering moeten brengen. Via internet bij het Videotrainingscentrum van Rinie aangekomen. Op de informatieavond (Starten met video) gaf  hij duidelijk aan waar de computer aan moest voldoen. Ook was voor mij duidelijk dat ik met Studio 16 van Pinnacle verder wilde. Nieuwe computer gekocht en daarna de avondcursus voor Pinnacle Studio 16 gevolgd.  Het is een prive cursus geworden. In 2 avonden heeft Rinie mij de basis van Pinnacle Studio 16 geleerd.  Ik kan nu mijn eigen filmpjes maken. Het bewerken gaat prima. Het is weer genieten. De komende maanden ga ik het geleerde verder in de praktijk brengen.  In het najaar ga ik zeker  deel 2 en 3 van de Pinnacle Studio 16 cursus volgen. Rinie bedankt (ook namens mijn familieleden!). "
Peter de Wit witvolmer at casema.nl
"Complimenten voor de wijze waarop jij de training hebt gegeven. Er was een luisterend oor en op iedere gestelde vraag kwam een leerzaam antwoord. Technisch zeer uitgebreid gebracht. De uitleg ging belangrijk verder dan Pinnacle 16. Een pluspunt zou ook geweest zijn als de in de training behandelde programmaatjes op een cd-tje waren overhandigd voor thuisgebruik. "
Diel Zijlmans diel.zijlmans at home.nl
"Wat dagtraining Pinnacle studio 16, 3 dagen zul je bedoelen en hoe, met 59 jaar beginnen die (grijze) cellen wat langzamer te draaien dus schakel je wat terug voor mijn gevoel maar Rinie begint wel langzaam, koffie drinken dus, maar die is amper op en dan moet je aan de slag. Rinie geeft les met de nodige passie met aantekeningen op het whiteboard en op een groot scherm. Door gebruik te maken van je eigen computer en de presentatie en/of voorbeelden via het beamerscherm krijg je de perfecte instructie door het zelf te doen en waar nodig persoonlijke assistentie om je te helpen problemen te tackelen. Naast de spraakwaterval die hij is petje af voor de rust die hij bewaard om dingen uit te leggen en weer te herhalen tot je het onder de knie hebt. Door de zeer brede kennis van op videogebied en o.a. montagepakketten hiervoor, het bespreken en uitleggen van de verschillende onderwerpen en de persoonlijke begeleiding heeft mij een heel goed gevoel gegeven voor trainingen bij Videotrainingscentrum. Rinie succes en tot een volgende training. "
Gerrit Vlogtman Gerrit at gvraalte.nl
"Ik heb de dagtraining voor Pinnacle Studio gevolgd bij het Videotrainingscentrum. Ik wilde heel graag zelf filmpjes kunnen bewerken voor op onze website www.zuidafrika-gids.com. Ik heb zeer duidelijke uitleg gekregen die goed aansloot bij mijn kennis en wensen. Een zeer geslaagde dag gehad en ging met een helder verhaal naar huis om zelf aan de slag te kunnen. "
Joyce Broun info at zuidafrika-gids.com
"Graag wil ik even reageren op mijn 3-daagse videobewerkingscursus voor Pinnacle Studio 16 bij het Videotrainingscentrum in IJsselstein. Heb in het geld er voor over of niet?  Dat was een behoorlijke afweging. In het verleden heb ik met behulp van internet en wat boekjes gewerkt met andere videobewerkingssoftware. Dan kwam er met de nodige zuchten wel een filmpje. Maar eerst deze cursus volgen is erg waardevol gebleken.  Eerst de installatie van het programma zo doen dat je later erg veel profijt hebt bij vastlopen of vervanging. Dan de manier van werken en de vele trucjes die het monteren gemakkelijker maakt en prettiger. Ik ben blij dat ik deze cursus heb gevolgd. Je blijft niet aanmodderen maar kunt lekker aan de gang. Daarnaast is de flexibiliteit, kundigheid en het enthousiasme van cursusleider Rinie Hooijer erg prettig en motiverend. Een goede investering gebleken! "
Derk Stevens derkstevens at gmail.com
"Heb afgelopen maand  met veel plezier deelgenomen aan de Uitgebreide cursus Pinnacle Studio. Was voor mij als  ‘overstapper’ van Studio 15 naar Studio 16 heel leerzaam en nuttig. Beveel deze cursus zeer aan bij mede ‘overstappers ’ en starters met Pinnacle 16. "
Aad Leeuwangh leeuw at box.nl
"Ook ik heb een basiscursus Pinnacle Studio 16 /Avid Studio gevolgd bij het Videotrainingscentrum! Ik heb ontzettend veel nieuwe dingen geleerd om goed aan de slag te kunnen met dit pakket. Lesmateriaal was prima in orde en de manier waarop Rinie les geeft is duidelijk en goed te volgen. Ik heb ook geleerd om veel te doen met het toetsenbord i.p.v. muis. Dit gaat snellen en efficiënter. Al met al was dit voor mij een goede kennismaking en natuurlijk met het Videotrainingscentrum. Wil jij een cursus videobewerking volgen, dan raad ik je om dit te doen bij het Videotrainingscentrum! Ik kom zeker nog eens terug. "
Saliha Bakkati salihabakkati at hotmail.com
"Wanneer je meent ervaring te hebben in het editen van videofilms met diverse montagepakketten voor consumenten, dan wordt het verstandig om b.v. een dagcursus Basistraining bij het Videotrainingscentrum te gaan boeken. In mijn geval ging mijn belangstelling uit naar  het programma Pinnacle Studio 16 / Avid Studio. In een kleine werkgroep wordt dan op een ontspannen manier en praktische ondersteuning goed duidelijk gemaakt, welke onderdelen van het editen belangrijk zijn voor een goed eindresultaat. De hardware en de benodigde basisinstellingen worden uitstekend behandeld. Instructeur Rinie Hooijer weet e.e.a. boeiend over te brengen met daarbij ook persoonlijke ondersteuning. Daarnaast schenkt hij een goeie bak koffie! Een aanrader voor o.a. iedereen die mocht denken dat hij/zij  al volleerd is. Rinie bedankt. "
Chris Flick info at flisec.nl
"Ik vond de tweedaagse filmmontagecursus Pinnacle Studio / Avid Studio 16 heel nuttig: niet alleen even snel leren waar de verschillende knoppen zitten. Ook werd ingegaan op de keuzes van verschillende instellingen en de gevolgen die er dit heeft voor de kwaliteit van de film. We hebben aardig wat op filmbeelden zitten turen om het verschil van de verschillende keuzes op te sporen. Je leert er niet alleen leuke films maken maar ook kwalitatief goeie films. Ik werkte in het verleden met Pinnacle 15, wat niet altijd soepel ging bij het monteren van de veel zwaardere HD-film-kwaliteit. Bij het Videotrainingscentrum kwam ik er achter dat dat voor een groot deel lag aan mijn PC en hoe ik daarmee omga. Ook daar neemt men de tijd voor; heel nuttig. Ik heb de cursus beleefd als vakkundig, betrouwbaar en gericht op het betere film monteren. Dank daarvoor! "
Johan Blanksma johan at blanksma.nl
"In augustus 2011 uitleg gekregen over Avid Studio. De ontvangst was hartelijk en de ruimte waar we les kregen zag er professioneel maar toch gezellig uit. Ook hier is zichtbaar over nagedacht. Ik werk vanaf het begin van montage in de computer, 2000,  met Pinnacle Studio. Rinie weet duidelijk erg veel van montage en kan dit ook goed uitdragen. Hij is zeer compleet in zijn verhaal en mocht je graag alles willen weten over Avid Studio, dan kun je dat bij hem in één dag leren. Ik merkte dat ik een aantal zaken in Avid Studio wat omslachtig vindt, maar dat kan ook komen omdat ik mezelf betrapte op een vreemd soort verlatingsangst richting Pinnacle. Want Pinnacle is eenvoudiger, maar ja met Avid Studio kun je zoveel meer. Ik ben blij dat ik iemand als Rinie heb ontmoet, want het geeft rust te weten dat ik ingeval van een vraag of probleem tijdens montage een beroep op hem kan doen. "
Cees van Bijlevelt bijlevelt at home.nl
"Graag wil ik je laten weten uiterst tevreden te zijn over de trainingsdag. Stap voor stap gingen we door het programma Adobe Premiere Elements waarbij er een begrijpelijke wisselwerking was tussen aanhoren en zelf doen. Door je professionele apparatuur waande ik me in een filmstudio en door je vriendelijke vasthoudende begeleiding in Hollywood. Vol inspiratie ben ik thuis verder kunnen gaan."
John Ott jfott at planet.nl
"Ik heb Rinie ervaren als een kundige trainer die z’n vak verstaat. Als beginneling heb ik veel aan de structuur en stapsgewijze aanpak gehad, zodat zelf een begin kan maken met het bewerken van m’n video Rinie bedankt!"
Paul van den Hoven Sandler traininge<strong>n</strong>
"Na een training van Avid Studio bij het Videotrainingscentrum gevolgd te hebben  werd ik ook wel nieuwsgierig naar Adobe Premiere Elements. Deze heb ik een korte tijd na Avid Studio gedaan, zodat ik ook met dit programma kan meedenken met m’n lokale omroepmedewerkers. Ook hierin heeft Rinie me weer wegwijs gemaakt met organisatie en instellingen van het  programma. Dit is uiteindelijk toch een belangrijke basis die je moet weten. Ook in dit digitale tijdperk is het van belang dat je genoeg afweet van verschillende bestandsformaten en de werking daarvan en Rinie vertelt je daar van alles over, op een manier dat je het ookt begrijpt. Rinie ook bedank voor de goede aftersale na de training,  want je krijgt ook nog eens nieuws na je training per mail zodat je ook een beetje bijblijft over de laatste ontwikkelingen. Voor iedere videoliefhebber heeft Rinie wel een geschikte training dus ik ga nog wel een keer terug voor de derde keer voor één of andere training. Rinie bedankt!"
Dre frijters info at dvproducts.nl
"In augustus had ik het geluk dat de training Adobe Premiere Elements te volgen in een kleine groep, meer aandacht van Rinie kun je jezelf niet wensen. Als verwoed sportduiker heb ik al menig dia rolletje onder water volgeschoten, maar 5 jaar geleden ben ik overgestapt op bewegende beelden m.b.v. een JVC everio camcorder in een Nimar onderwater huis. Inmiddels heb ik vele Gigabytes aan onderwater opnamen, waarvan een aantal unieke, zoals de schitterende  opnamen  tussen een school walvishaaien in de Cenderawashibaai op Papua. Om al die video’tjes te kunnen bewerken heb ik  onlangs de trialversie van Adobe Premiere Elements gedownload, maar eerlijk gezegd kreeg ik er niet goed een begin aan. Rinie heeft hier voor mij structuur in aangebracht en na een dag van intensieve training het gevoel gegeven dat het nu moet lukken om een montage te maken welke je kunt vertonen."
Leo Brouwer lcbrouwer at planet.nl
"Om de techniek van het videobewerken beter in de vingers te krijgen, volgde ik een 3-daagse cursus videobewerking met Adobe Première bij het Videotrainingscentrum. Deze cursus bood meer dan ik verwacht had, vooral door de persoonlijke aandacht die Rinie Hooijer de cursist geeft. Een aanrader!"
Liesbeth Van Asselt info at stapfoto.nl
"Individuele begeleiding en instructie genoten bij het Videotrainingscentrum m.b.t. Adobe Premiere Elements. Dat was intensief en leerzaam. Rinie Hooijer weet er erg veel van, is enthousiast, en is ook niet te beroerd jou te wijzen op zaken die je niet mag veronachtzamen. Kortom een aanrader."
Hans Kessens hans at hanskessens.nl
"Voor mij was Adobe Premiere Elements nieuw. Ik had weliswaar veel ervaring met Pinnacle, maar daar had ik bij de omschakeling bij onze instelling niet zo veel aan. Dus toen maar ingeschreven op een training bij Videotrainingscentrum. In een sneltreinvaart werd ik meegenomen langs een aantal aspecten van Adobe. Rinie slaagt er in om op zo’n trainingsdag de tijd maximaal te benutten. De tweede cursusdag was een openbaring. Ik wist niet dat het opslaan van bestanden zoveel winst aan kwaliteit kon leveren. Daar heb ik echt veel van geleerd."
Jan Gerrits Helicon Opleidingen
"Afgelopen maand de driedaagse cursus Adobe Premiere Elements gedaan. Geen spijt van. Uiterst leerzaam en nuttig. De uitleg, vande gedreven docent Rinie, was helder en boeiend. Eindelijk kreeg ik een antwoord op de voor mij al zo lang aanwezige vraagtekens rondom formaten, bitrates en videocompressietechnieken. Nu weet ik waar ik op moet letten. Veel geleerd over handige keyboard-shortcuts. Ook veel tips over handige gratis stukjes software. Helaas kwamen door de cursus ook de beperkingen van Premiere Elements pijnlijk aan het licht. Ga zeker nog een keertje weer en cursus bij hem volgen."
Adrie Völkers a3 at activanova.nl
"Een aantal weken geleden heb ik de cursus Adobe Premiere Elements gevolgd en ben er heel tevreden over. De lesopbouw van de driedaagse cursus was helder en alles werd duidelijk uitgelegd -ook voor mensen zoals ik, die niet zoveel verstand van techniek en nauwelijks ervaring van te voren hebben. Door de kleine groepsgrootte was er tijd voor individuele correcties en persoonlijke aandacht. Ik vond ook leuk dat Rinie op zijn doelgroep ingaat door geschikte voorbeelden te noemen. Dus een aanrader."
Anna Schmidt info at annathu.com
"Onlangs heb ik de driedaagse cursus Adobe Premiere Elements gevolgd. Na al jaren met diverse editingpakketen te hebben gewerkt kwam ik tot de conclusie iets te missen, namelijk de lol, het plezier dat je uit een hobby haalt. Deze cursus heeft het plezier weer teruggebracht! En tegelijkertijd kwam het eindresultaat op een hoger niveau. Kan niet beter. Inmiddels heb ik een langlopend project met plezier afgerond. En het ziet er ook nog eens gelikt uit. De cursus is back to basic: daar waar het kan de muis loslaten en met het toetsenbord frame-nauwkeurig editen van de clips. Ook back to basic als het gaat om allerlei effecten en overvloeiers. Rinie laat zien dat het zonder kan om toch een mooi resultaat te krijgen. De opgedane kennis van videobestandsformaten, containers, geluidsbewerking, kleurcorrectie is belangrijk om aansluiting te vinden bij het apparaat van de kijker: tablet, smartphone. PC, internet of TV. Rinie heeft dermate veel kennis rondom het filmen, editen, monteren en presenteren dat elke vraag die in de cursus naar boven kwam beantwoord werd. De locatie is goed, net als de apparatuur en de trainer. De lunch tussen de middag was gezellig en gezond. Het is heel verfrissend om met ander cursisten te praten over film, geluid en effecten."
Leo Warmerdam leoenjacq at hetnet.nl
"Ik heb op onlangs de cursus Magix Video de luxe gevorderden bij je gevolgd en ik heb deze dag als bijzonder nuttig en prettig ervaren. De opbouw van de leerstof, de duidelijke uitleg en de persoonlijke aandacht vond ik bijzonder. Wat mij als cursist een goed gevoel heeft gegeven is jouw heldere wijze van uitleg over de verschillende mogelijkheden van het programma met daarbij als naslagwerk het cursusboek en de video. Door de goede kwaliteit van het cursusboek en de video, kan ik na de cursusdag, op een prettige manier, de voor mij nieuwe materie direct toepassen. Tenslotte, ik blijf graag op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van videomontage etc. dus ik kom zeker nog bij je terug in IJsselstein."
Gerard Diependaal bettygerard at kpnplanet.nl
"Een prima training in een goed ingerichte een geoutilleerde ruimte en op een goede en prettige manier instructies en training gegeven. Ik heb mijn vaardigheden aanzienlijk ‘opgekrikt’…Ik zou graag ook nog trainingen over specifieke onderwerpen willen volgen van deze trainer. Een echte aanrader voor mensen die wat hulp nodig hebben om verder te komen in video bewerking."
Herbert Oehlers Fam.Oehlers at xs4all.nl
"Op deze dag verken je toepassingen van VDL die je nog niet eerder had gebruikt, maar ook ontdek je op reeds bekende gebieden nog nieuwe en nuttige mogelijkheden. En werkende weg doe je een schat aan informatie op over het gehele opname-, bewerkings- en exportproces, waarmee je je video’s een optimaal eindresultaat kan geven."
Henk Petersen h.petersen at quicknet.nl
"Je zit met een probleem en kookt van woede, omdat iets niet wil lukken. Kent u die situatie? Dan is het Videotrainingscentrum een redder in nood. Hier geen geautomatiseerde hulp via gecodeerde e-mails, waar je, na een aantal weken, zelden een adequaat antwoord krijgt. Nee, direct een gefundeerd antwoord en advies van Rinie Hooijer. Op de privétraining kreeg ik alle antwoorden op de tientallen vragen die ik had. Je kunt dan weer gemotiveerd verder. Als er even tijd voor (over) is krijg je ‘college’ over videotechnieken en andere video- en audiosystemen. De allround deskundigheid en kennis van verschillende systemen van Rinie is groot en is een verademing. (na een periode van gecodeerde e-mails). Een training volgen bij het Videotrainingscentrum is meer dan de moeite waard. Klasse en waarschijnlijk tot volgende keer!"
Piet Vos vosthuis at planet.nl
"In het verleden heb ik wel eens wat filmpjes gemonteerd met Pinnacle. Nu maak ik gebruik van een HD video camera, waardoor er ook besloten moet worden een andere video editor aan te schaffen. Na een (niet representatieve) vergelijking tussen Corel Video studio en Magix Video de luxe, is mijn keuze gevallen op Magix Video de luxe. Nu kun je natuurlijk gewoon aan de slag gaan, zoals ik in het verleden ook heb gedaan met Pinnacle, maar het leek mij verstandig hiervoor een cursus te gaan volgen.  Uiteindelijk ben ik uitgekomen bij het Videotrainingscentrum van Rinie Hooijer. Na de ontvangst en een kopje koffie in een professionele omgeving, start de cursus. De dag is voor mij voorbij gevlogen, ik heb ademloos meegekeken, meegedaan en geluisterd naar de uitleg van Rinie, die duidelijk weet waar hij over praat. Voor mij was het een geslaagde dag voor een verrassend lage prijs. Het lijkt mij zeker de moeite waard om over een tijdje een aanvullende cursus te gaan volgen, al was het alleen maar om de opgedane en weer verloren gegane kennis  weer op te halen."
André Rossen info at rossena.nl
"De training Magix Video Deluxe  voor gevorderden was voor een mij een waardevolle aanvulling op wat ik al wist. Hoewel ik me minder ‘gevorderd’ voelde dan de overige deelnemers, kon ik het, dankzij de heldere uitleg en hulp van Rinie toch goed volgen. Rinie heeft een zeer fijne manier van lesgeven waarbij de liefde voor het vak duidelijk naar voren komt. Een intensieve maar vooral inspirerende training!"
Laura Schouten laura at aba-instituut.nl
"Ik heb de cursus in IJsselstein gevolg. Over de cursus, gegeven door het Videotrainingscentrum, ben ik zeer positief. De leraar (Rinie) was volledig op de hoogte van het Magix systeem en paste het lesprogramma aan, aan de kennis van de cursisten. Het was dus zeker geen standaard lesje afdraaien en liefst geen (moeilijke) vragen! de vragen, gesteld tijdens de les, werden direct en helder beantwoord. Omdat het in dit geval noodzakelijk was stof te behandelen die eigenlijk bij de beginnerscursus behoort, konden niet alle onderwerpen volledig worden behandeld. Het is dus raadzaam is de beginnerscursus te volgen, voordat men aan deze cursus begint. Het lesmateriaal, met name de dvd met instructies, lijkt me volledig, al blijven er altijd vragen. Mijns inziens zou de efficiëntie van de cursus worden verhoogd, als de dvd vooraf zou worden toegestuurd. Op de cursus kan men zich dan nog beter op de verschillende vragen concentreren. De cursus is zeker een aanrader."
Piet Vos vosthuis at planet.nl
"Ik wist heel specifiek wat ik wilde, namelijk Multi-Cam met minimaal 6 HD camera’s en mijn eerste gedachte was, owww dat krijg ikzelf wel onder de knie. Maar al informatie verzamelend kreeg ik de tip van Magix om eens contact met Rinie op te nemen en hij wist mij er vrij snel van te overtuigen dat het mij zeer veel tijd zou kosten om die kneepjes allemaal zelf te ontdekken. Dus maar een dagcursus geboekt en op naar IJsselstein. Daar een volle dag cursus met mega veel informatie, waar in een heel vlot tempo doorheen wordt gegaan onder het mom van, oefenen toe je thuis maar, dit programma kan zoveel. En het klopt dit had ik allemaal zelf nooit kunnen ontdekken en zeker niet in dit tijdspad. Maar wat ikzelf super aan Rinie vindt is dat je hem nadien nog kunt bellen als je tegen een probleem aanloopt. En ik ben tegen wat problemen aangelopen. Software-matig maar ook Hardware-matig en Rinie weet altijd wel een oplossing. Waarschijnlijk ga ik binnenkort de vervolgcursus doen maar ik zit er ook sterk over na te denken om een persoonlijke training op maat bij Rinie te gaan doen. Kortom de training van Rinie zijn een absolute aanrader. De training gaat wel in een razend tempo maar oké, je wilt toch wat leren… toch… Ik kan niet anders zeggen dan TOP en vooral zijn “after-sales”, het kunnen bellen nadien als je tegen een probleem aanloopt vind ik helemaal geweldig."
René Kogelma info at kogelman.com
"Ik heb een prima dag gehad tijdens deze training van Magix Video deluxe. De groep was klein, wat prettig werkt, Rinie is zeer ervaren en weet zijn kennis duidelijk over te brengen. Het tempo was lekker vlot en de opdrachten helder. Succes met je cursussen!"
Martine Werners martine.werners at gmail.com
"Op woensdag 8 juni volgden een medecursist en ik de cursus Magix Video deluxe voor gevorderden. Een luxueuze situatie: twee cursisten en een ervaren begeleider. De presentatie en de uitleg waren uitstekend. De inrichting van de lesruimte dwingt bewondering af. Het programma was veelomvattend en het tempo lag hoog. Maar voor gevorderden mag dat geen probleem zijn. Rinie is een uitstekend docent. Deze dag smaakt naar herhaling. Hopelijk denkt mijn medecursist er net zo over, want dan schrijven we beiden nog eens in. Misschien kunnen we dan wat ‘verzoeknummers’ indienen. Er zijn nog steeds hiaten in mijn kennis over Magix videoprogramma’s en het zou prettig zijn als Rinie de volgende keer specifiek op die punten kan ingaan. De reis vanuit mijn woonplaats in Noord-Nederland was lang, maar zonder meer de moeite waard."
Chaim Zimet chzimet at xs4all.nl
"De hele de dag intensief bezig geweest met het programma Magix video de Luxe. Veel voordelen en nadelen van dit programma doorgenomen en ondervonden. Veel ruimte om met eigen vragen te komen en tevens mijn eigen pc meegenomen met eigen filmmateriaal. Dat was zeer fijn, want er zaten nog wel een paar mitsen en maren aan, omdat videomateriaal soms moest worden omgezet. Rinie nam alle tijd om mijn vragen deskundig te beantwoorden. Een zeer tevreden cursist, een aanrader. Voordat u de een programma gaat kopen kan je beter eerst langs Rinie gaan om aan te geven wat je wilt doen en dan kan hij je een goed programma adviseren. Rinie super bedankt en wellicht dat ik nog eens een vervolg cursus kom doen of een cursus voor een ander programma kom volgen als magix toch niet blijkt te bevallen."
Saskia van Rossum saskiavanrossum at hotmail.com
"Een professionele privétraining kreeg ik van het Videotrainingscentrum m.b.t. de montage van mijn video’s met Magix Video deluxe. De training was afgestemd op mijn vraag, mijn niveau en direct toepasbaar. Ik ga hetgeen ik geleerd heb eerst in praktijk brengen. En als ik daarna meer wil leren ga ik absoluut terug."
Brigitte Klijn- van der Velden info at omdekunstvanleven.nl
"Via internet kwam ik terecht bij Rinie Hooijer van het Videotrainingscentrum in IJsselstein. AL snel bleek dat ik mijn intuïtieve benadering moest vergeten en het programma systematisch moest benaderen. Voor een musicus als ik ben geen sinecure. Via de beamer en een eigen scherm (elke cursist heeft een eigen scherm) legde Rinie mij stap voor stap uit hoe Magix te benaderen met de Windows-systematiek. Daar weet ik wel iets van en dat inzicht hielp mij de vele commando`s te begrijpen. Hierbij blijkt het toetsenbord een veel grotere rol te spelen dan ik vermoed had: sneller en vooral safer. Edoch, het aantal commando`s dat ik in mijn geheugen moest prenten bleek zo hoog, dat mijn eigen harde schijf even overbelast raakte. Wie niet overbelast raakte was Rinie; hij bleef met geduld en niet aflatende energie rustig herhalen en indien nodig een stap terug te doen. Hij deed de commando`s voor en liet ze mij voortdurend herhalen, tot het een automatisme wordt. Door zijn duidelijk in- en overzicht van de materie en heldere uitleg kreeg ik het gevoel dat het monteren met Magix niet moeilijk is. Dat geeft de cursist het geruststellende gevoel dat hij zich de Magix-materie eigen kan maken. Thuis gekomen is het zaak onmiddellijk aan de gang te gaan, waarbij het bijgeleverde boekje een belangrijke hulp is het geheugen indien nodig weer op te frissen. Daarbij stelt Rinie voor cursisten zijn kennis ook nog eens via e-mail beschikbaar."
Peter Hoekmeijer p.hoekmeijer at telfort.nl
"Alle chapeau voor Rinie die mij in één dag enthousiast heeft weten maken om de losse videofilmpjes te bewerken en te laten zien hoe je hier nu een leuk filmpje met muziek van kan maken in Magix Video deluxe. Ik kan niet anders zeggen dan dat het voor mij een hele leerzame en uitermate plezierige dag was mede door toedoen van een zeer bekwame en spontane leermeester. Dank hiervoor."
Carla Brunemann brunemann at upcmail.nl
" Pogingen om het aan de hand van het handboek van Magix te doen, mislukten. Het zal ook wel met de leeftijd te maken hebben (bijna 60). Uiteindelijk heb ik toch maar besloten om een cursus video-bewerking te volgen. Aanschouwelijk onderricht en direct toepassen werken vaak beter dan leren vanuit een boek. Bij het zoeken op internet kwam ik op dvscene.nl terecht, de site van Rinie Hooijer. Zijn aanpak en de goede recensies daarover waren voor mij de redenen om me aan te melden voor een training. Ik ben erg blij dat gedaan te hebben. Zijn persoonlijke en systematische aanpak heeft mij in twee avonden veel geleerd. Rinie legt niet alleen de technische aspecten en mogelijkheden van het programma goed uit, maar plaatst ook zijn kritische kanttekeningen bij de tekortkomingen en hoe je daarmee kunt omgaan. Naast de techniek die de basis vormt, legt Rinie ook uit hoe je het ruwe materiaal moet editen tot een film die een natuurlijk verloop kent en de aandacht van de kijkers weet vast te houden. Ik ben nu, met het cursusboek van Rinie als naslagwerk, bezig het geleerde thuis in de praktijk te brengen en ik hoop dat ik het zo vaak kan doen dat handelingen bij het bewerken een automatisme gaan worden. Het is net als met iedere software: gebruik je het langere tijd niet, dan moet je het weer van voren af aan leren. Het fijne is wel dat Rinie altijd bereid is de helpende hand te bieden als je vastloopt."
Roy Pieters rbpieters.demon.nl
"Ik had al enige (zelf aangeleerde) ervaring met Magix Video deluxe Premium. Mijn doel was sneller en beter om te gaan met de mogelijkheden van Magix vdl. Na de cursus “Cursus Magix Video deluxe, 2 dagen” bij het Videotrainingscentrum van Rinie Hooijer ben ik ervan overtuigd mijn doel te hebben bereikt. Mijn kennis van video-opnames en videotechniek is ook toegenomen. Een professionele cursus gegeven door Rinie in een relaxte sfeer. Een echte aanrader voor iedereen die plezier wil hebben in het creëren van video’s."
Ronald Boon ronald.boon1 at gmail.com
"Ik heb inmiddels mijn eerste film gemaakt. Uiteraard geen professionele maar toch een film met een begin en eind met behulp van oa titel en aftiteling. Zonder jouw cursus was ik absoluut niet in staat geweest om deze en straks andere films te maken. Ik ga er vanuit dat het maken van een film steeds beter zal gaan, omdat ik weet hoe het magix systeem werkt. Inmiddels wel overgegaan tot aankoop van andere computer, omdat mijn huidige computer, zoals je al aangaf, niet geschikt is. Ik wilde eerst zeker weten dat ik het alleen kan en dat is, dankzij de cursus, gelukt. Wanneer ik nog vragen heb weet ik je zeker te vinden. Bedankt voor je inzet en wellicht tot ziens."
Harry Slingschröder hslingschroder at hotmail.com
"De Magix Video Deluxe cursus bij het Videotrainingscentrum was voor mij op een aantal punten zeer leerzaam. Hoewel ik al een tijdje films monteerde liep ik nog wel eens tegen wat vragen aan of gebruikte niet de functies die het pakket te bieden heeft. Door de training weet ik nu veel meer over bestandsformaten en het converteren van het ene formaat naar het andere. Ook het beter gebruiken van de mogelijkheid van meer films in een project was een eye-opener. Rinie heeft me het vertrouwen gegeven dat het soms loont gewoon eens wat te proberen. Naar aanleiding van zijn aanwijzingen ben ik wat meer met de geluidsstudio gaan oefenen, maar ook met keyframes. Het reduceren van ruis (externe applicatie) lukt me aardig. Ook weet ik nu iets meer van IJsselstein. Wie weet kom ik nog eens terug om daar wat meer van het centrum te zien én te filmen! Ik raad mensen die nog wat moeite hebben met hun Magix programma toch maar eens contact op te nemen met Rinie, je gaat er vast veel plezier aan beleven!"
Rob Klaassen rob at klaassen.nl
"Wij willen meer gebruik maken van video’s voor onze projecten hebben daarvoor de driedaagse training Edius Pro gevolgd. Rinie heeft veel kennis van de gehele workflow, van het schieten van je filmmateriaal tot de eindmontage. En dat is een groot voordeel. Rinie gaf ons tips hoe je voorafgaand aan je Edius montage met de best mogelijke kwaliteit kunt beginnen. Hij is zeer behulpzaam en heeft Edius Pro goed uitgelegd. Hij leverde maatwerk door de training echt op ons toe te snijden."
Fiona van Doorn inspiratiespreker.nl
"Bij de cursus Edius, die we hebben gevolgd, hebben we de basis van het programma geleerd. Het was voor ons veel nuttige informatie. Wat daarbij wel heel goed was is, dat je, en ik merkte dat ook bij de anderen in les, alle ruimte geeft om fouten te maken en vragen te stellen. Niets is teveel om het nog eens uit te leggen. Daarbij komt dan ook nog dat je cursisten zelfs een periode na afloop van de cursus de mogelijkheid biedt vragen te stellen. Dat is een fijne service! Al met al zeer tevreden en een aanbeveling voor mensen om een cursus bij je te volgen!"
Hannie Hermans j.hermans4 at lijbrandt.nl
"Na een training bij videotrainingscentrum.nl van Pinnacle Studio 17, heeft de trainer Rinie Hooijer mij een dag laten kennismaken met Edius Pro, omdat ik met Pinnacle tegen veel problemen aan liep bij mijn werk voor de provincie. Een nieuwe wereld ging open, een zeer professioneel softwareprogramma. Edius Pro is een zeer stabiel programma vergeleken bij Pinnacle Studio, waar Pinnacle nogal eens vastliep gaat Edius Pro onvermoeibaar verder. Een eye opener bij Edius Pro is de mogelijkheid om verschillende bewerkingen van videoclips apart te kunnen maken, en deze dan zonder problemen kan toevoegen aan je eindproduct. Op deze manier kan je niet fout gaan. Dit kan voor verschillende bewerkingen van verschillende videoclips in één eindproduct. Ik ga zeker overstappen van Pinnacle naar Edius Pro. Buiten de training van Edius Pro geeft videotrainingscentrum.nl professioneel advies hoe je moet filmen; waar let je op, wat is je camera standpunt, licht, geluid enz enz. Rinie geeft op een plezierige wijze les, is geduldig en precies en dat alles zorgt ervoor dat je veel leert!"
Mario Bronkhorst Mario.Bronkhorst at provincie-utrecht.nl
"Onlangs heb ik een compacte cursus Edius Pro gevolgd bij Videotraingscentrum.nl in IJsselstein. Nou, wat mij betreft is dit het Videotrainingscentrum van Nederland. Ik vond de cursus Edius Pro uitermate boeiend. Met name de theorie over de bestandsformaten en de toepassing hiervan in de praktijk vond ik uiterst leerzaam. Het heeft mij de ogen doen openen als het gaat om het belang van het exporteren met een goede kwaliteit. Na twee bijeenkomsten kon ik al vlot werken met Edius bij de Lokale Omroep Reindonk in Horst aan de Maas.. Omdat ik thuis met Premiere werk, wil ik bij Videotrainingscentrum.nl in IJsselstein nog een uitgebreide cursus Adobe Premiere gaan volgen. Hoewel ik al vlot kan werken met Premiere, heb ik het idee, dat ik van Rinie Hooijer nog heel veel kan leren om een gevorderde gebruiker te worden. Ik zie er nu al naar uit ! Wat mij betreft verdient dit Videotrainingscentrum een 10 met een griffel!"
Theei Custers theeicusters at gmail.com
"Overstappen van een bekend videoprogramma naar Edius Neo viel niet mee, daar Edius Neo voor mij erg technisch is. Toch weet Rinie mij alles goed uit te leggen en te leren begrijpen. Alle basisonderdelen krijgen veel aandacht. Op een toegankelijke manier werden zaken uitgelegd, waarmee ik thuis aan de slag kon gaan. Maar met de mededeling dat ik altijd met vragen bij hem terecht kon. Ik moest al snel gebruik maken van deze toezegging. Dat was voor Rinie geen enkel probleem. ’s ochtends om 7.30 uur stond ik bij hem voor de deur met de computer in de tas. Hij hielp mij direct, zeer adequaat en loste mijn probleem op. Deze cursus is aan te bevelen."
Ans van der Welle jjvanderwelle at planet.nl
"Rinie combineert een zeer grote kennis van video-editing software met de vaardigheden van een flexibele en geduldige trainer. Deze training van Edius is een aanrader voor een ieder die zich nader wil verdiepen in het editen van videofilms."
Aldert Veldhuisen aldert.veldhuisen at bnpparibas.com
"Rinie is een meester in video-edited software. Wie zich bij hem inschrijft voor een training kan rekenen op een intensieve en super interessante training. We hebben zeer veel geleerd tijdens onze Edius training op maat. Een echte aanrader!"
Lydia Carpentier lydia.carpentier at bnpparibas.com
"Een van de weinigen, die cursus geeft in Edius is Rinie Hooijer van het Videotrainingscentrum te IJsselstein (Utrecht). Aldaar allerhartelijkst ontvangen en gedurende de dag zeer intensief bezig geweest met dit programma. Voor zover mogelijk alle in en outs doorgenomen. Ook veel ruimte om met eigen vragen te komen en die werden op deskundige en rustige wijze uitgelegd. Een zeer tevreden cursist, een aanrader voor gebruikers van Edius 6, maar ook vele andere montage softwareprogramma?s. Ook voor u gaat kopen, vraag zijn mening. Rinie, nogmaals bedankt  en ik hoop toch dat als ik iets verder gevorderd ben nog een vervolg cursus te doen."
Bert Hofman berthofman at online.nl
"Buitengewoon inspirerende cursus van twee dagen. Natuurlijk de basis van Edius, maar ook aandacht voor en uitleg van met monteren samenhangende onderwerpen. Eyeopener: het encoderen om een goed eindproduct te krijgen. Een aanrader! "
Arie Stas ariestas at kpnmail.nl
"We hebben door de contacten met jouw bedrijf een keuze gemaakt voor een nieuw pakket voor videomontage en werken sinds kort met Edius. Tot nu toe zijn we daar alle vier zeer content over. Wat je in de voorlichting daarover aangaf zien we in de praktijk ook terug: het is stabiel en biedt veel mogelijkheden bij het monteren en sluit goed aan bij wensen die wij daarbij voor de toekomst hebben. Bij de cursus Edius, die we hebben gevolgd, hebben we de basis van het programma geleerd. Het was voor ons veel nuttige informatie. Wat daarbij wel heel goed was is, dat je, en ik merkte dat ook bij de anderen in les, alle ruimte geeft om fouten te maken en vragen te stellen. Niets is teveel om het nog eens uit te leggen. Daarbij komt dan ook nog dat je cursisten zelfs een periode na afloop van de cursus de mogelijkheid biedt vragen te stellen. Dat is een fijne service! Kijk ik nog specifiek naar de derde dag, dan kan ik zeggen dat de inhoud ‘het werken met effecten’ perfect aansloot bij waar wij net behoefte aan hebben. De stappen die we in de 3e les namen vond ik soms wel erg snel / groot. Je reageerde op onze opmerking hierover wel uitstekend door meteen enkele stappen terug te gaan en langzamer te gaan werken. Al met al zeer tevreden en een aanbeveling voor mensen om een cursus bij je te volgen!"
Jannie Hermans j.hermans4 at lijbrandt.nl
"Rinie Hooijer zorgde voor een prettige, heldere en stapsgewijze aanpak om op een goede manier met Edius Pro te beginnen. Intensief maar altijd ruimte om vragen te stellen. Ook de audio werd niet vergeten. De apparatuur waaraan we konden werken, de ruimte (airco) en de lunch was tiptop in orde. We komen zeker nog eens terug voor een op maat gesneden vervolgcursus. Kortom, aanbevolen!"
Paul de Ceuninck van Capelle pauldcvc at gmail.com
"Ik heb 2 dagen cursus Camtasia mogen volgen op de opleidingslocatie in IJsselstein. Wat mij betreft in een prima ingericht leslokaal, met de mogelijkheid om de software centraal klassikaal te behandelen middels een beamer. Goed zichtbaar vanaf iedere werkplek. Wat ik prettig vond was de tussenliggende periode van 1 week tussen deze 2 cursusdagen. Hierdoor ‘zou’ ik in staat moeten zijn om de stof (overigens ondersteund door een duidelijke cursus handleiding!) van de eerste dag nog eens rustig door te nemen. Echter het feit dat ik priveles kreeg betekende een ideale lessituatie. We konden sneller door de lesstof gaan. Ik vond de afwisseling tussen praktijk en theorie erg prettig. Learning-by-doing is wat mij betreft de beste leersituatie. Tot slot merk ik op, weliswaar niet rand voorwaardelijk, dat de lunch in combinatie met de wandeling tussen de middag een prima bijdrage levert aan de arbeid-rust verhouding. Het is nu aan mij om de opgedane kennis zo snel mogelijk in de praktijk te brengen en op die manier niet verloren te laten gaan."
Chrit Kessels Docent Fontys Hogeschool
"Camtasia Studio, wordt door Videotrainingscentrum.nl op een ontspannen en professionele manier uitgelegd. Duidelijke Nederlandstalige handleiding is door videotrainingscentrum.nl zelf gemaakt. Buiten de uitleg krijg je ook heel veel handige tips om een goede video-tutorial te maken. Een must voor iedere beginner of gevorderde die nog meer de puntjes op de i wil zetten. Na de training bij videotrainingscentrum.nl heb ik voor onze organisatie verschillende video-tutorials gemaakt, die door de medewerkers als zeer handig en informatief worden gezien. Uitleg door een video-tutorial is een kostenbesparende tool, die plaats en tijd onafhankelijk kan worden bekeken. Niet meer met het hele team op training. Kortom, ik heb veel gehad aan deze cursus en kan hem iedereen aanbevelen."
Mario Bronkhorst Communicatie medewerker Provincie Utrecht
"De cameratraining die ik heb gehad heeft mij heel veel informatie verschaft over het werken met mijn camera. Ik durf nu pas echt aan de knoppen van mijn camera te zitten wat ik voorheen nooit deed. Ben dan ook echt van plan om het geleerde toe te gaan passen."
Ko Weststrate forra- at filternet.nl
"Ik was op internet op zoek naar info over videobewerking en camera-informatie. Ik kwam daarbij terecht bij het Videotrainingscentrum. De camera-training bracht mij alles wat ik wilde weten. De deskundige informatie werd duidelijk overgebracht. Er was meer dan voldoende gelegenheid om op specifieke vragen in te gaan. De hele camera werd doorgelopen, veel oefening en tussendoor werden diverse belangrijke en nuttige tips gegeven. Het is een absolute aanrader om bij het Videotrainingscentrum, een cursus van je keuze te volgen. "
Arie Non anon- at kabelfoon.nl
"Als je een moderne camera koopt, blijkt meestal al snel dat in het instructieboekje wel staat hoe de camera bediend moeten worden, maar hoe je tot de beste resultaten komt staat er niet in. Daarom volgde ik onlangs een cameratraining bij het Videotrainingscentrum van Rinie Hooijer. In deze cursus kwam zo’n beetje alles wat te maken heeft met filmen aan de orde. Maar wat ik het meest prettig vond is de persoonlijke aandacht. Bijna alle knoppen en functies van mijn camera werden uitvoerig besproken om tot de best mogelijke resultaten te komen. Het bleek dat diverse instellingen niet optimaal stonden ingesteld. Ik heb zo veel nuttige tips gehad dat ik deze cursus bij iedereen kan aanbevelen."
Gerrit Miciek gerritx- at solcon.nl
"Ik heb de cameratraining gevolgd en ik ben zeer blij dat ik dit gedaan heb. Rinie heeft het allemaal zo mooi uitgelegd dat ik daarna gelijk van start kon. Zijn uitleg is helder en zeer duidelijk. Het mooie is ook dat je heel erg snel resultaat ziet. Zowel het technische als de functionele kant van het opnemen is aan bod geweest. Bedankt Rinie, voor al je hulp."
Cagri Guzel c.guzel- at home.nl
"De cameratraining bij het Videotrainingscentrum heb ik gevolgd met als voornaamste doel om alle mogelijkheden van mijn huidige camera te leren kennen.  De overstap naar een professionele camera heb ik als heel groot ervaren. Ik bleef voornamelijk op de automaat filmen en dat was vooral de reden waarom is deze cursus heb gevolgd. Ik wilde de mogelijkheden van deze camera beter leren kennen. Rinie heeft mij daarmee in deze cursus een grote stap laten maken.  Op een geduldige manier heeft hij mij alle mogelijkheden van deze camera laten zien.  Alle knopjes zijn aan de orde gekomen. Daarnaast mocht een aantal praktijkoefeningen doen die zeer leerzaam waren. Ik heb er veel van opgestoken en kan voorlopig mijzelf alle mogelijkheden eigen gaan maken. En kom ik dan iets tegen waar ik meer van wil weten dan weet ik bij wie ik moet zijn. Rinie een compliment voor deze cursus."
Hennie Aukema h.aukema- at upcmail.nl
"Deze training heeft me een combinatie gebracht van technische kennis en hoe maak je je plaatje en komt overeen met wat er op de website wordt aangeboden en wat ik minsten zo belangrijk vind is dat jij als docent plezier uitstraalt en het leuk vind om les te geven in je vakgebied. Ik heb hier veel van opgestoken."
Ed de Vos ecdevos- at hotmail.com
"Ik heb een prachtige camera, maar geen professionele scholing zoals bijvoorbeeld filmacademie. Ik had het gevoel dat ik lang niet alle mogelijkheden kon benutten. In de handleiding vind je wat er allemaal kan worden ingesteld, maar niet wanneer je welke instelling het beste kan gebruiken, of wat het effect daarvan is. Die kennis moet je eigenlijk al hebben als je de handleiding leest. Daarom zocht ik een toegepaste cursus en vond deze bij het Videotrainingscentrum van Rinie Hooijer. Ik heb de cameratraining bij hem gevolgd en het resultaat is prima. Je loopt het hele spectrum van instellingen door, met de camera erbij, en hij legt uit wat het betekent en wanneer je iets wel of niet moet instellen, je ziet meteen resultaat. Ik filmde voorheen voor de zekerheid op automaat, maar als je weet hoe je diverse functies handmatig kan instellen heeft dat een merkbare toegevoegde waarde. Vooral handmatig scherpstellen is een feest! Er wordt ook een toelichting gegeven op technische aspecten zoals resoluties etc. zodat je beter kan kiezen wat je moet instellen. En ook na de training is er de mogelijkheid vragen te stellen per mail als je nog niet alles in 1 keer weet."
Hermine Broggel h.broggel- at planet.nl
U zoekt een editor!

U heeft nog veel video te monteren en zoekt daarvoor een ervaren editor? Geen probleem. Bel ons en we gaan direct aan de slag!

U wilt een talkshow!

U wilt een online talkshow beginnen om uw klanten op een effectieve manier aan u te binden? Wij kunnen u helpen van concept tot uitvoering!

U zoekt een cameraman!

U zoekt voor uw bedrijfsvideo’s een cameraman? Wij kunnen op projectbasis uw opnames realiseren. Bel ons gerust voor meer informatie!

Problemen met de opslag van uw videobestanden?

Veel cameramensen en video editor worstelen met de omgang van de grote hoeveelheden videobestanden, foto’s, graphics en audiobestanden. Als u ook hiermee worstelt, overweeg dan eens de aanschaf van een NAS. Een NAS is een thuisserver die het eenvoudig maakt om grote hoeveelheden bestanden op te slaan, veilig te stellen, beschikbaar te stellen aan klanten en te bekijken via een app. De twee grootste merken zijn Synology en Qnap. Het Nastrainingscentrum.nl kan u advies geven over welke NAS het beste voor u zou zijn. Zij kunnen de NAS voor u inrichten, zodat u beveiligd kunt werken. U kunt hier ook terecht voor cursussen. Wilt u liever zelf alles installeren, kijk dan eens naar de twee boeken die zij uitgeven; De QNAP bijbel, De Synology bijbel.  Eenmaal de NAS goed ingericht, heeft u nooit meer problemen met de opslag en de organisatie daarvan.

', { 'anonymize_ip': true });