Cursussen Magix Video deluxe

Home  >  Magix Video deluxe 2018

video-deluxe-premium-2018

Magix Video deluxe 2018

Magix Video deluxe is al jarenlang één van de populairste videomontagepakketen in Nederland voor consumenten. Het pakket beschikt over veel mogelijkheden om een goed filmpje te kunnen monteren. Het is in de Nederlandse taal verkrijgbaar en er zijn verschillende versies die in prijs variëren. Met Video deluxe kunt u zowel sd als hd video monteren. U kunt uw video verrijken met titels, muziek, overgangen en effecten om zo tot iets moois te komen. Magix Video deluxe stelt u in staat om uw montage te exporteren naar dvd, Blu-ray disk, internet en pc.

Cursusaanbod
Wij bieden verschillende trainingen en cursussen aan om goed te leren monteren met Magix video deluxe. Er is voor ieder wat wils. U kunt alleen de basistraining volgen, maar de meeste mensen kiezen er voor dit in combinatie te doen met een speciale exporttraining. Die maakt u namelijk vertrouwd met de beste wijze van exporteren zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. 

Trainingen en cursussen volgt u in een kleine groep van maximaal zes personen, maar desgewenst kunt u ook een privétraining boeken. Als u twijfelt welke cursus of training voor u het meest geschikt is, kunt u altijd vrijblijvens contact met ons opnemen.

Magix Video Deluxe cursus eye-opener

Geplaats door Rob Klaassen. Deze recensie is geplaatst in Recensies cursussen en trainingen Magix Video deluxe en tagged met Goed, leerzaam, Praktische oefeningen, begeleiding, duidelijk, professionele ruimte

De Magix Video Deluxe cursus bij het Videotrainingscentrum was voor mij op een aantal punten zeer leerzaam. Hoewel ik al een tijdje films monteerde liep ik nog wel eens tegen wat vragen aan of gebruikte niet de functies die het pakket te bieden heeft. Door de training weet ik nu veel meer over bestandsformaten en het converteren van het ene formaat naar het andere. Ook het beter gebruiken van de mogelijkheid van meer films in een project was een eye-opener. Rinie heeft me het vertrouwen gegeven dat het soms loont gewoon eens wat te proberen. Naar aanleiding van zijn aanwijzingen ben ik wat meer met de geluidsstudio gaan oefenen, maar ook met keyframes. Het reduceren van ruis (externe applicatie) lukt me aardig. Ook weet ik nu iets meer van IJsselstein. Wie weet kom ik nog eens terug om daar wat meer van het centrum te zien én te filmen! Ik raad mensen die nog wat moeite hebben met hun Magix programma toch maar eens contact op te nemen met Rinie, je gaat er vast veel plezier aan beleven!

Rob Klaassen, (email: rob at klaassen.nl)

Goede cursus Magix Video deluxe 2015 met enthousiasme gegeven

Geplaats door Harry Slingschröder. Deze recensie is geplaatst in Recensies cursussen en trainingen Magix Video deluxe en tagged met Goed, leerzaam, Praktische oefeningen, persoonlijke aandacht, duidelijk, aanrader

Ik heb inmiddels mijn eerste film gemaakt. Uiteraard geen professionele maar toch een film met een begin en eind met behulp van oa titel en aftiteling. Zonder jouw cursus was ik absoluut niet in staat geweest om deze en straks andere films te maken. Ik ga er vanuit dat het maken van een film steeds beter zal gaan, omdat ik weet hoe het magix systeem werkt. Inmiddels wel overgegaan tot aankoop van andere computer, omdat mijn huidige computer, zoals je al aangaf, niet geschikt is. Ik wilde eerst zeker weten dat ik het alleen kan en dat is, dankzij de cursus, gelukt. Wanneer ik nog vragen heb weet ik je zeker te vinden. Bedankt voor je inzet en wellicht tot ziens.

Harry Slingschröder, e-mail (hslingschroder at hotmail.com) 

Plezier toegenomen na cursus Magix Video deluxe

Geplaats door Ronald Boon. Deze recensie is geplaatst in Recensies cursussen en trainingen Magix Video deluxe en tagged met Goed, leerzaam, Praktische oefeningen, persoonlijke aandacht, professionele ruimte

Ik had al enige (zelf aangeleerde) ervaring met Magix Video deluxe Premium. Mijn doel was sneller en beter om te gaan met de mogelijkheden van Magix vdl. Na de cursus "Cursus Magix Video deluxe, 2 dagen" bij het Videotrainingscentrum van Rinie Hooijer ben ik ervan overtuigd mijn doel te hebben bereikt. Mijn kennis van videoopnames en videotechniek is ook toegenomen. Een professionele cursus gegeven door Rinie in een relaxte sfeer. Een echte aanrader voor iedereen die plezier wil hebben in het creeren van video's.

Ronald Boon, e-mail (ronald.boon1 at gmail.com) 

Twee leerzame trainingsavonden Magix Video deluxe

Geplaats door Roy Pieters. Deze recensie is geplaatst in Recensies cursussen en trainingen Magix Video deluxe en tagged met leerzaam, Praktische oefeningen, persoonlijke aandacht, duidelijk, aanrader, professionele ruimte, plezierig

Ik ben eigenlijk meer een fotograaf dan een filmer. Vanwege bepaalde activiteiten van mijn kinderen ben ik gaan filmen. Al een aantal jaren maak ik video-opnames, eerst met een Sony-camera met DV-bandjes en sinds kort met een Panasonic in full-HD op een SD-card. Als bewerkingsprogramma ben ik begonnen met Pinnacle en ben later overgestapt op Magix Video de Luxe, achtereenvolgens met versie 16, 17 en nu 2013.
Ik maakte de opnames maar deed er verder weinig of niets mee. In de loop der jaren stapelden zich de bandjes op. Een klein gedeelte heb ik bewerkt en op DVD’s gebrand. Ik had geen tijd maar nam ook geen tijd om de software onder de knie te krijgen. Pogingen om het aan de hand van het handboek van Magix te doen, mislukten. Het zal ook wel met de leeftijd te maken hebben (bijna 60).
Uiteindelijk heb ik toch maar besloten om een cursus video-bewerking te volgen. Aanschouwelijk onderricht en direct toepassen werken vaak beter dan leren vanuit een boek. Bij het zoeken op internet kwam ik op dvscene.nl terecht, de site van Rinie Hooijer. Zijn aanpak en de goede recencies daarover waren voor mij de redenen om me aan te melden voor een training.

Ik ben erg blij dat gedaan te hebben. Zijn persoonlijke en systematische aanpak heeft mij in twee avonden veel geleerd. Rinie legt niet alleen de technische aspecten en mogelijkheden van het programma goed uit, maar plaatst ook zijn kritische kanttekeningen bij de tekortkomingen en hoe je daarmee kunt omgaan. Naast de techniek die de basis vormt, legt Rinie ook uit hoe je het ruwe materiaal moet editen tot een film die een natuurlijk verloop kent en de aandacht van de kijkers weet vast te houden.

Ik ben nu, met het cursusboek van Rinie als naslagwerk, bezig het geleerde thuis in de praktijk te brengen en ik hoop dat ik het zo vaak kan doen dat handelingen bij het bewerken een automatisme gaan worden.
Het is net als met iedere software: gebruik je het langere tijd niet, dan moet je het weer van voren af aan leren. Het fijne is wel dat Rinie altijd bereid is de helpende hand te bieden als je vastloopt. Rinie, nogmaals bedankt voor 2 leerzame avonden!

Roy Pieters (E-mail: royp at rbpieters.demon.nl)

 

Goede en duidelijke training Magix Video deluxe

Geplaats door Carla Brunemann. Deze recensie is geplaatst in Recensies cursussen en trainingen Magix Video deluxe en tagged met Goed, leerzaam, Praktische oefeningen, duidelijk, professionele ruimte


Alle chapeau voor Rinie die mij in één dag enthousiast heeft weten maken om de losse videofilmpjes te bewerken en te laten zien hoe je hier nu een leuk filmpje met muziek van kan maken in Magix Video deluxe.
Ik kan niet anders zeggen dan dat het voor mij een hele leerzame en uitermate plezierige dag was mede door toedoen van een zeer bekwame en spontane leermeester. Dank hiervoor !!!

Carla Brunemann (E-mail: brunemann at upcmail.nl)

Goede cursus Magix Video deluxe

Geplaats door Peter Hoekmeijer. Deze recensie is geplaatst in Recensies cursussen en trainingen Magix Video deluxe en tagged met Goed, leerzaam, Praktische oefeningen, duidelijk, aanrader, professionele ruimte

Als intuïtief videomonteur heb ik jaren lang met een verouderde versie van Pinnacle gewerkt. Tot het moment dat mijn XP het begaf en mijn Pinnacle niet op Windows 7 bleek te werken. Op advies van enkele videokennissen heb ik toen Magix Video Deluxe aangeschaft. Ik ben me rot geschrokken: niets werkte meer zoals ik dat gewend was. Na veel klikken, schuiven en ander intuïtief gedoe zonder resultaat, besloot ik maar eens een cursus Magix te gaan volgen.
Via internet kwam ik terecht bij Rinie Hooijer van het Videotrainingscentrum in IJsselstein. AL snel bleek dat ik mijn intuïtieve benadering moest vergeten en het programma systematisch moest benaderen. Voor een musicus als ik ben geen sinecure. Via de beamer en een eigen scherm (elke cursist heeft een eigen scherm) legde Rinie mij stap voor stap uit hoe Magix te benaderen met de Windows-systematiek. Daar weet ik wel iets van en dat inzicht hielp mij de vele commando`s te begrijpen. Hierbij blijkt het toetsenbord een veel grotere rol te spelen dan ik vermoed had: sneller en vooral safer. Edoch, het aantal commando`s dat ik in mijn geheugen moest prenten bleek zo hoog, dat mijn eigen harde schijf even overbelast raakte. Wie niet overbelast raakte was Rinie; hij bleef met geduld en niet aflatende energie rustig herhalen en indien nodig een stap terug te doen. Hij deed de commando`s voor en liet ze mij voortdurend herhalen, tot het een automatisme wordt. Door zijn duidelijk in- en overzicht van de materie en heldere uitleg kreeg ik het gevoel dat het monteren met Magix niet moeilijk is. Dat geeft de cursist het geruststellende gevoel dat hij zich de Magix-materie eigen kan maken.
Thuis gekomen is het zaak onmiddellijk aan de gang te gaan, waarbij het bijgeleverde boekje een belangrijke hulp is het geheugen indien nodig weer op te frissen. Daarbij stelt Rinie voor cursisten zijn kennis ook nog eens via e-mail beschikbaar.

Peter Hoekmeijer [E-mail: p.hoekmeijer at telfort.nl]

Professionele privétraining Magix Video deluxe

Geplaats door Brigitte Klijn- van der Velden. Deze recensie is geplaatst in Recensies cursussen en trainingen Magix Video deluxe en tagged met leerzaam, persoonlijke aandacht, duidelijk, aanrader

Een professionele privétraining kreeg ik van het Videotrainingscentrum m.b.t. de montage van mijn video’s met Magix Video deluxe. De training was afgestemd op mijn vraag, mijn niveau en direct toepasbaar. Ik ga hetgeen ik geleerd heb eerst in praktijk brengen. En als ik daarna meer wil leren ga ik absoluut terug.

Brigitte Klijn- van der Velden, Om de kunst van leven (E-mail: info at omdekunstvanleven.nl)

Een zeer tevreden cursist

Geplaats door Saskia van Rossum. Deze recensie is geplaatst in Recensies cursussen en trainingen Magix Video deluxe en tagged met leerzaam, Praktische oefeningen, persoonlijke aandacht, aanrader, plezierig

De hele de dag intensief bezig geweest met het programma Magix video de Luxe. Veel voordelen en nadelen van dit programma doorgenomen en ondervonden. Veel ruimte om met eigen vragen te komen en tevens mijn eigen pc meegenomen met eigen filmmateriaal. Dat was zeer fijn, want er zaten nog wel een paar mitsen en maren aan, omdat videomateriaal soms moest worden omgezet. Rinie nam alle tijd om mijn vragen deskundig te beantwoorden. Een zeer tevreden cursist, een aanrader. Voordat u de een programma gaat kopen kan je beter eerst langs Rinie gaan om aan te geven wat je wilt doen en dan kan hij je een goed programma adviseren. Rinie super bedankt en wellicht dat ik nog eens een vervolg cursus kom doen of een een cursus voor een ander programma kom volgen als magix toch niet blijkt te bevallen.

Saskia van Rossum, (e-mail saskiavanrossum at hotmail.com)

Uitstekende cursusdag Magix Video deluxe

Geplaats door Chaim Zimet. Deze recensie is geplaatst in Recensies cursussen en trainingen Magix Video deluxe en tagged met Goed, leerzaam, Praktische oefeningen, begeleiding, persoonlijke aandacht, professionele ruimte, plezierig

Op woensdag 8 juni volgden een medecursist en ik de cursus Magix Video deluxe voor gevorderden. Een luxueuze situatie: twee cursisten en een ervaren begeleider. De presentatie en de uitleg waren uitstekend. De inrichting van de lesruimte dwingt bewondering af. Het programma was veelomvattend en het tempo lag hoog. Maar voor gevorderden mag dat geen probleem zijn. Rinie is een uitstekend docent. Deze dag smaakt naar herhaling. Hopelijk denkt mijn medecursist er net zo over, want dan schrijven we beiden nog eens in. Misschien kunnen we dan wat 'verzoeknummers' indienen. Er zijn nog steeds hiaten in mijn kennis over Magix videoprogramma's en het zou prettig zijn als Rinie de volgende keer specifiek op die punten kan ingaan. De reis vanuit mijn woonplaats in Noord-Nederland was lang, maar zonder meer de moeite waard.

Chaim Zimet, (e-mail: chzimet at xs4all.nl) 

Kleine groep en goed tempo bij cursus Magix Video deluxe

Geplaats door Martine Werners. Deze recensie is geplaatst in Recensies cursussen en trainingen Magix Video deluxe en tagged met Goed, persoonlijke aandacht, professionele ruimte, plezierig

Ik heb een prima dag gehad tijdens deze training van Magix Video deluxe. De groep was klein, wat prettig werkt, Rinie is zeer ervaren en weet zijn kennis duidelijk over te brengen. Het tempo was lekker vlot en de opdrachten helder. Succes met je cursussen!

Martine Werners, (e-mail: martine.werners at gmail.com)

Cursus Magix video deluxe een aanrader

Geplaats door Piet Vos. Deze recensie is geplaatst in Recensies cursussen en trainingen Magix Video deluxe en tagged met leerzaam, Praktische oefeningen, aanrader, professionele ruimte, plezierig

Ik heb de cursus in IJsselstein gevolg. Over de cursus, gegeven door Iscenes multimedia, ben ik zeer positief. De leraar (Rinie) was volledig op de hoogte van het Magix systeem en paste het lesprogramma aan, aan de kennis van de cursisten. Het was dus zeker geen standaard lesje afdraaien en liefst geen (moeilijke) vragen! de vragen, gesteld tijdens de les, werden direct en helder beantwoord. Omdat het in dit geval noodzakelijk was stof te behandelen die eigenlijk bij de beginnerscursus behoort, konden niet alle onderwerpen volledig worden behandeld. Het is dus raadzaam is de beginnerscursus te volgen, voordat men aan deze cursus begint.

Het lesmateriaal, met name de dvd met instructies, lijkt me volledig, al blijven er altijd vragen. Mijns inziens zou de efficientie van de cursus worden verhoogd, als de dvd vooraf zou worden toegestuurd. Op de cursus kan men zich dan nog beter op de verschillende vragen concentreren. De cursus is zeker een aanrader.

Piet Vos, (e-mail: vosthuis at planet.nl)

vooral zijn 'after-sales' is uitstekend

Geplaats door René Kogelman. Deze recensie is geplaatst in Recensies cursussen en trainingen Magix Video deluxe en tagged met leerzaam, Praktische oefeningen, persoonlijke aandacht, after-sales, aanrader, plezierig

Ik wist heel specifiek wat ik wilde, namelijk Multi-Cam met minimaal 6 HD camera's en mijn eerste gedachte was, owww dat krijg ikzelf wel onder de knie. Maar al informatie verzamelend kreeg ik de tip van Magix om eens contact met Rinie op te nemen en hij wist mij er vrij snel van te overtuigen dat het mij zeeeeer veel tijd zou kosten om die kneepjes allemaal zelf te ontdekken. Dus maar een dagcursus geboekt en op naar IJsselstein.

Daar een volle dag cursus met mega veel informatie,waar in een heel vlot tempo doorheen wordt gegaan onder het mom van, oefenen toe je thuis maar, dit programma kan zoveel. En het klopt dit had ik allemaal zelf nooit kunnen ontdekken en zeker niet in dit tijdspad. Maar wat ikzelf super aan Rinie vindt is dat je hem nadien nog kunt bellen als je tegen een probleem aanloopt. En ik ben tegen wat problemen aangelopen. Software-matig maar ook Hardware-matig en Rinie weet altijd wel een oplossing. Waarschijnlijk ga ik binnenkort de vervolgcursus doen maar ik zit er ook sterk over na te denken om een persoonlijke training op maat bij Rinie te gaan doen.

Kortom de training van Rinie zijn een absolute aanrader. De training gaat wel in een razend tempo maar oké, je wilt toch wat leren... toch... Ik kan niet anders zeggen dan TOP en vooral zijn "after-sales", het kunnen bellen nadien als je tegen een probleem aanloopt vind ik helemaal geweldig.

René Kogelman, webshoppresentator.nl, (e-mail: info at kogelman.com)

Heldere uitleg en hulp training Magix Video deluxe

Geplaats door Laura Schouten. Deze recensie is geplaatst in Recensies cursussen en trainingen Magix Video deluxe en tagged met Goed, leerzaam, Praktische oefeningen, nuttig, begeleiding, duidelijk, professionele ruimte

De training Magix Video Deluxe  voor gevorderden was voor een mij een waardevolle aanvulling op wat ik al wist. Hoewel ik me minder 'gevorderd' voelde dan de overige deelnemers, kon ik het, dankzij de heldere uitleg en hulp van Rinie toch goed volgen. Rinie heeft een zeer fijne manier van lesgeven waarbij de liefde voor het vak duidelijk naar voren komt. Een intensieve maar vooral inspirerende training!

Laura Schouten, ABA instituut, (e-mail: laura at aba-instituut.nl)

Geslaagde dag training Magix video deluxe

Geplaats door André Rossen. Deze recensie is geplaatst in Recensies cursussen en trainingen Magix Video deluxe en tagged met Goed, leerzaam, Praktische oefeningen, begeleiding, persoonlijke aandacht, aanrader

In het verleden heb ik wel eens wat filmpjes gemonteerd met Pinnacle. Nu maak ik gebruik van een HD video camera, waardoor er ook besloten moet worden een andere video editor aan te schaffen. Na een (niet representatieve) vergelijking tussen Corel Video studio en Magix Video de luxe, is mijn keuze gevallen op Magix Video de luxe. Nu kun je natuurlijk gewoon aan de slag gaan, zoals ik in het verleden ook heb gedaan met Pinnacle, maar het leek mij verstandig hiervoor een cursus te gaan volgen.  Uiteindelijk ben ik uitgekomen bij het Videotrainingscentrum van Rinie Hooijer.

Na de ontvangst en een kopje koffie in een professionele omgeving, start de cursus. De dag is voor mij voorbij gevlogen, ik heb ademloos meegekeken, meegedaan en geluisterd naar de uitleg van Rinie, die duidelijk weet waar hij over praat. Voor mij was het een geslaagde dag voor een verrassend lage prijs. Het lijkt mij zeker de moeite waard om over een tijdje een aanvullende cursus te gaan volgen, al was het alleen maar om de opgedane en weer verloren gegane kennis  weer op te halen.

André Rossen, (e-mail: info at rossena.nl)

Allround deskundigheid Magix Video deluxe

Geplaats door Piet Vos. Deze recensie is geplaatst in Recensies cursussen en trainingen Magix Video deluxe en tagged met Goed, leerzaam, Praktische oefeningen, persoonlijke aandacht, professionele ruimte, privetraining

Je zit met een probleem en kookt van woede, omdat iets niet wil lukken. Kent u die situatie? Dan is het Videotrainingscentrum een redder in nood. Hier geen geautomatiseerde hulp via gecodeerde e-mails, waar je, na een aantal weken, zelden een adequaat antwoord krijgt. Nee, direct een gefundeerd antwoord en advies van Rinie Hooijer.

Op de privétraining kreeg ik alle antwoorden op de tientallen vragen die ik had. Je kunt dan weer gemotiveerd verder. Als er even tijd voor (over) is krijg je 'college' over videotechnieken en andere video- en audiosystemen. De allround deskundigheid en kennis van verschillende systemen van Rinie is groot en is een verademing. (na een periode van gecodeerde e-mails). Een training volgen bij Iscenes multimedia is meer dan de moeite waard. Klasse en waarschijnlijk tot volgende keer!

Piet Vos, (e-mail: vosthuis at planet.nl)

Video's met optimaal eindresultaat in Magix Video deluxe

Geplaats door Henk Petersen. Deze recensie is geplaatst in Recensies cursussen en trainingen Magix Video deluxe en tagged met leerzaam, Praktische oefeningen, persoonlijke aandacht, professionele ruimte, plezierig

Op deze dag verken je toepassingen van VDL die je nog niet eerder had gebruikt, maar ook ontdek je op reeds bekende gebieden nog nieuwe en nuttige mogelijkheden. En werkende weg doe je een schat aan informatie op over het gehele opname-, bewerkings- en exportproces, waarmee je je video’s een optimaal eindresultaat kan geven.

Henk Petersen, (e-mail: h.petersen at quicknet.nl)

Uitstekende training Magix Video deluxe in prettige sfeer

Geplaats door Herbert Oehlers. Deze recensie is geplaatst in Recensies cursussen en trainingen Magix Video deluxe en tagged met Praktische oefeningen, persoonlijke aandacht, aanrader, primaprofessionele ruimte

Een prima training in een goed ingerichte een geoutilleerde ruimte en op een goede en prettige manier instructies en training gegeven. Ik heb mijn vaardigheden aanzienlijk ‘opgekrikt’...Ik zou graag ook nog trainingen over specifieke onderwerpen willen volgen van deze trainer. Een echte aanrader voor mensen die wat hulp nodig hebben om verder te komen in video bewerking.

Herbert Oehlers, (e-mail: Fam.Oehlers at xs4all.nl)

Persoonlijke aandacht bij training Magix Video deluxe

Geplaats door Gerard Diependaal. Deze recensie is geplaatst in Recensies cursussen en trainingen Magix Video deluxe en tagged met nuttig, begeleiding, persoonlijke aandacht, duidelijk, plezierig

Ik heb op onlangs de cursus Magix Video de luxe gevorderden bij je gevolgd en ik heb deze dag als bijzonder nuttig en prettig ervaren. De opbouw van de leerstof, de duidelijke uitleg en de persoonlijke aandacht vond ik bijzonder. Wat mij als cursist een goed gevoel heeft gegeven is jouw heldere wijze van uitleg over de verschillende mogelijkheden van het programma met daarbij als naslagwerk het cursusboek en de video. Door de goede kwaliteit van het cursusboek en de video, kan ik na de cursusdag, op een prettige manier, de voor mij nieuwe materie direct toepassen. Tenslotte, ik blijf graag op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van videomontage etc. dus ik kom zeker nog bij je terug in IJsselstein.

Gerard Diependaal, (e-mail: bettygerard at kpnplanet.nl)