Tweedaagse cursus professioneel filmen met de DSLR

cursus filmen met de dslr

Tweedaagse cursus professioneel filmen met de DSLR

In deze tweedaagse cursus professioneel filmen met de DSLR camera, leert u hoe u goed kunt filmen met uw DSLR fotocamera. Op de eerste dag nemen we alle video gerelateerde instellingen door van uw camera en laten u aan de hand van voorbeelden zien, hoe u uw camera het beste kunt instellen en gebruiken. Daarnaast leert u de eerste dag alles over het gebruik van een statieven. De tweede dag staat in het teken van geluid en licht. We laten u verschillende middelen zien om geluid op te nemen en als u zelf al audio-apparatuur hebt, gaat u daarmee aan de slag. Voor wat betreft licht laten we u een aantal lampen zien en bespreken we de voor- en nadelen. Tevens laten we u ervaren wat de voordelen zijn van een goede monitor bij het filmen en leert u alles over het goed instellen van de witbalans. Uiteraard krijgt u een checklist die u kunt gebruiken bij het filmen en een uitgebreid document met uitleg van de onderwerpen die tijdens deze twee dagen worden besproken.

 

Onderwerpen

Instellingen van uw camera Spelen met scherpte-diepte
Codecs, resoluties en videoformaten Hanteren van follow focus
Functioneel gebruik diafragma, ISO-waarden, sluitertijd en focus Gebruik waveform monitor en false color
Werken met statief en rig Shot benoeming en toepassing
Gebruik van extern geluid  en kiezen goede microfoon Voor- en nadelen van DSLR
Gebruik van externe monitor Voorbereiding film shoot
Gebruik van verschillende objectieven Oefeningen om leerstof aan te leren

 

Doelgroep

Voor deze Tweedaagse cursus professioneel filmen met de DSLR is geen voorkennis vereist. De cursus Professioneel filmen met de DSLR is bedoeld voor iedereen die serieus aan de slag wil om goede video’s te maken met de DSLR.

 

Cursusprijs

De prijs voor deze Tweedaagse cursus professioneel filmen met de DSLR bedraagt € 499,-. Dit is inclusief BTW, cursusboek, koffie en thee. Na afloop krijgt u een certificaat.

 

Groepsgrootte

Wij werken met maximaal drie personen per cursus, zodat u optimale aandacht krijgt en er genoeg ruimte is om uw persoonlijke vragen te beantwoorden.

Schrijf u nu in!

Wat krijgt u?

Drie dagen training - 100%
Cursusboek - 100%
Professionele begeleiding - 100%
Certificaat na afloop - 100%
Koffie en thee - 100%

Problemen met de opslag van uw videobestanden?

Veel cameramensen en video editor worstelen met de omgang van de grote hoeveelheden videobestanden, foto’s, graphics en audiobestanden. Als u ook hiermee worstelt, overweeg dan eens de aanschaf van een NAS. Een NAS is een thuisserver die het eenvoudig maakt om grote hoeveelheden bestanden op te slaan, veilig te stellen, beschikbaar te stellen aan klanten en te bekijken via een app. De twee grootste merken zijn Synology en Qnap. Het Nastrainingscentrum.nl kan u advies geven over welke NAS het beste voor u zou zijn. Zij kunnen de NAS voor u inrichten, zodat u beveiligd kunt werken. U kunt hier ook terecht voor cursussen. Wilt u liever zelf alles installeren, kijk dan eens naar de drie boeken die zij uitgeven; De QNAP bijbel, De Synology bijbel en Synology DSM 6.x.  Eenmaal de NAS goed ingericht, heeft u nooit meer problemen met de opslag en de organisatie daarvan.